Κατά την επίσκεψή του στο σχολείο, ο υπουργός συνομίλησε με δασκάλους και μαθητές, στους οποίους στη συνέχεια μοίρασε φρούτα και λαχανικά.
«Στόχος τους προγράμματος είναι να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με τα φρούτα και τα λαχανικά ελληνικής παραγωγής. Προϊόντα ποιοτικά, από Έλληνες αγρότες τα οποία έχουν ελεγχθεί από όλες τις υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης» υπογράμμισε ο κ. Αραχωβίτης και πρόσθεσε «είναι ένα πρόγραμμα που πέρα του προφανούς ότι στοχεύει στην επαφή των παιδικών με τα ποιοτικά φρούτα και λαχανικά και το ελληνικό γάλα, στοχεύει επίσης στη στήριξη των Ελλήνων αγροτών».
Από την πλευρά του ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, Λεωνίδας Νίκας δήλωσε ότι στόχος του προγράμματος είναι «να διαμορφώσει την κουλτούρα των παιδιών στην υγιεινή διατροφή και στην κατανάλωση φρούτων που είναι αφενός ελληνικά αφετέρου πάρα πολύ υγιεινά και στοχεύουν στο υγιές μέλλον των παιδιών».
Για ένα πρόγραμμα ιδιαίτερα θετικό έκανε λόγο ο διευθυντής του 44ου δημοτικού Σχολείου Πειραιά, Ηλίας Νικολάου καθώς «μαθαίνει στα παιδιά την υγιεινή διατροφή, τους δίνει κουλτούρα υγιεινής διατροφής, μεσογειακής διατροφής». Μάλιστα, ο ίδιος ανέφερε ότι τα φρούτα έχουν μπει ήδη στη διατροφή των παιδιών σε σχέση με παλαιότερα που οι μαθητές είχαν μαζί τους πατατάκια κ.ά. ενώ τώρα στην τσάντα τους βρίσκονται φρούτα όπως σταφύλια, μήλα, μανταρίνια κ.λπ.
Το πρόγραμμα
Στόχος του προγράμματος είναι η ενθάρρυνση της κατανάλωσης οπωροκηπευτικών, γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων από τους μαθητές με στόχο τη διαρκή αύξηση του μεριδίου των προϊόντων αυτών στο διαιτολόγιό τους κατά το στάδιο της διαμόρφωσης των διατροφικών συνηθειών τους, συμβάλλοντας στην επίτευξη των στόχων της ΚΑΠ, ιδίως στην σταθεροποίηση των αγορών και τη διασφάλιση του εφοδιασμού τόσο στο παρόν όσο και στο μέλλον.
Επίσης, σύμφωνα με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στόχος της Εθνικής Στρατηγικής με την υλοποίηση του προγράμματος είναι η αύξηση της κατανάλωσης φρούτων, λαχανικών και γάλακτος από τα παιδιά. Αναλυτικότερα, αύξηση κατά 5% των παιδιών που καταναλώνουν 1-2 φρούτα την ημέρα και 4% αύξηση των μαθητών που καταναλώνουν καθημερινά λαχανικά καθώς και 5% αύξηση των μαθητών που καταναλώνουν γάλα στο πρωινό τους, καθώς και αύξηση των γνώσεων στα παιδιά σχετικά με την ποικιλία των αγροτικών προϊόντων και των υγιεινών διατροφικών συνηθειών.