Categories: ΚΟΣΜΟΣ

Σχολείο εξανάγκασε τους LGBT+ μαθητές τους να διαβάζουν την Βίβλο ως τιμωρία

Σχολείο στο Όρεγκον των ΗΠΑ φέρεται να επέβαλε σε LGBT+ μαθητές να μελετήσουν την Βίβλο ως τιμωρία για την σεξουαλικότητά τους.

Οι κατηγορίες αυτές έγιναν γνωστές μετά από γράμμα στον υπεύθυνο σχολείων της περιοχής, στο οποίο γινόταν λόγος για διακρίσεις λόγω σεξουαλικών προτιμήσεων. Σε ένα από τα σημεία του γράμματος επισημαίνεται πως το προσωπικό του σχολείου ανάγκασε έναν εκ των μαθητών να διαβάζει την Βίβλο, όσο εκείνοι τον επέβλεπαν.

Σύμφωνα με στοιχεία, η ανάγνωση της Βίβλου έχει χρησιμοποιηθεί και στο παρελθόν ως μέθοδος τιμωρίας στα σχολεία της περιοχής. Το γράμμα όμως, αναφερόταν ακόμα πιο συγκεκριμένα στις τιμωρίες και διακρίσεις που υφίστανται οι LGBT+ μαθητές

Αν οι συγκεκριμένες κατηγορίες ισχύουν, τότε σημαίνει ότι το σχολείο καταπατάει την Πρώτη Τροποποίηση του αμερικανικού συντάγματος, στην οποία τονίζεται ότι η Βίβλος δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέσο επιβολής εξουσίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα που αποκάλυψε το γεγονός αυτό, δεν είναι η πρώτη φορά που το σχολείο φέρεται με ιδιαίτεροι σκληρότητα ή αδιαφορεί για τους  LGBT+ μαθητές του. Στο παρελθόν δεν είχε ασχοληθεί καθόλου όταν μαθητής κατήγγειλε ότι υπέστη σεξουαλική παρενόχληση από τους συμμαθητές του, οι οποίοι τον φώναζαν «αδερφή» καθώς περπατούσε κρατώντας το χέρι του φίλου του. 

Τα συμβάντα θα εξετασθούν στις 24 Μαΐου και αν οι υπάλληλοι του σχολείου κριθούν ένοχοι, τότε θα έρθουν αντιμέτωποι με βαριές ποινές  και κυρώσεις.

Πηγή

Ντενίσα-Λυδία Μπαϊρακτάρι

Γεννήθηκε στην Αλβανία, λίγο πριν την πτώση του κομμουνισμού. Ζει στην Αθήνα από το 1997, παράτησε με μεγάλη επιτυχία το τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών της Παντείου και από το 2017 ασχολείται με την δημοσιογραφία.

Share
Published by
Ντενίσα-Λυδία Μπαϊρακτάρι