Categories: ΚΟΣΜΟΣ

Σχεδιάζεται ουρανοξύστης ο οποίος θα ξεπερνάει σε ύψος κατά δύο φορές το Μπουρτζ Χαλίφα

Σχέδια για έναν υψηλό ουρανοξύστη στο Τόκιο ετοιμάζονται, ο οποίος θα μπορούσε να είναι δύο φορές τόσο ψηλό όσο το σημερινό υψηλότερο κτίριο στον κόσμο, στο Ντουμπάι, το Μπουρτζ Χαλίφα.

Αυτό το εξαιρετικά ψηλό κτίριο έχει οριστεί να φτάσει σε ύψος τα 5,577 πόδια και να φιλοξενήσει έως και 55.000 άτομα στον κόλπο του Τόκιο, με μια είσοδο στα νοτιοανατολικά της ιαπωνικής πρωτεύουσας.

Εφόσον γίνουν δεκτά τα σχέδια – το «Sky Tower Mile» – θα πρέπει να περιβάλλεται από μια σειρά από τεχνητά εξαγωνικά νησιά, όπως αναφέρει η εταιρεία Architectural Digest. Αυτά τα νησιά έχουν σχεδιαστεί για την προστασία του Τόκιο από τις πλημμύρες και θα λειτουργήσουν ως θεμέλιο για τα σπίτια που θα φιλοξενήσουν περίπου μισό εκατομμύριο ανθρώπους.

Ο ουρανοξύστης έχει οριστεί να ολοκληρωθεί μέχρι το 2045.

Ο Πύργος και τα δορυφορικά νησιά, που σχεδιάστηκαν από τον Kohn Pedersen Fox και την μηχανολογική εταιρεία Leslie E. Robertson, σχεδιάζονται να τροφοδοτούνται εν μέρει από το σύστημα διαμετακόμισης. Επιπλέον τα αιολικά πάρκα, τα φωτοβολταϊκά και τα αιολικά φύκια στα νησιά προγραμματίζονται για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας.

Η πρόσοψη του πύργου έχει σχεδιαστεί για να συλλέγει το φίλτρο και την αποθήκευση του νερού αποτρέποντας την ανάγκη για άντληση νερού στους πάνω ορόφους. Σύμφωνα με Architectural Digest, ο πύργος θα έχει «Πολυεπίπεδα λόμπι, όπου οι κάτοικοι θα μοιράζονται τις ανέσεις, όπως εμπορικά κέντρα, εστιατόρια, ξενοδοχεία , γυμναστήρια, βιβλιοθήκες και κέντρα υγείας.

POPAGANDA