Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Σάμος: Εμπρησμό καταγγέλλει ο δήμαρχος του νησιού

Μαίνεται η πυρκαγιά στη Σάμο παρά την καλύτερη και βελτιωμένη εικόνα που έχει παρουσιάσει. Ο δήμαρχος του νησιού, κ. Γιώργος Στάντζος, από την πλευρά του καταγγέλλει πως πρόκειται για εμπρησμό.

Συγκεκριμένα, ο κ. Στάντζος έδωσε μία εικόνα της κατάστασης που επικρατεί αυτή την ώρα στο νησί, ενώ τόνισε πως εκτιμά ότι «είναι εμπρησμός» και το έχει ήδη καταθέσει στις Αρχές.

«Το μέτωπο εκτείνεται στα 9 χιλιόμετρα. Δεν είναι όλο ενεργό, αλλά υπάρχουν αναζωπυρώσεις που δυσχεραίνουν το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης. Οι άνεμοι έχουν πέσει, ευτυχώς, ωστόσο η κατάσταση παραμένει πολύ δύσκολη» ξεκαθάρισε.

Σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής, στο σημείο επιχειρούν 85 πυροσβέστες με επτά ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 17 οχήματα και κινητοποιήθηκαν 4 αεροσκάφη, μεταξύ αυτών και το ρωσικό μεγαθήριο Beriev-200, αλλά και έξι ελικόπτερα.

Φωτιά στη Σάμο: Μεμονωμένες διάσπαρτες εστίες-«Καλύτερη η εικόνα»
«Η περίμετρος της φωτιάς είναι μεγάλη, ενώ έχουμε διάσπαρτες μεμονωμένες εστίες. Κάνουμε ό,τι είναι εφικτό», τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αρχηγός τού Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης και προσθέτει: «Αυτήν την ώρα η πυρκαγιά είναι σε χαράδρα στην περιοχή Βουρλιώτες, ενώ οι άνεμοι φτάνουν τα 3 με 4 μποφόρ. Όσον αφορά το Κοκκάρι, δόθηκε εντολή για οργανωμένη απομάκρυνση κατοίκων για προληπτικούς λόγους, αλλά, τελικά, δεν χρειάστηκε να φύγουν, αφού η φωτιά αντιμετωπίστηκε δραστικά».

Πηγή

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA