Categories: ΚΟΣΜΟΣ

Ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τον Λίβανο προς το Ισραήλ

Ρουκέτες προς την κατεύθυνση του Ισραήλ εκτοξεύθηκαν σήμερα από τον νότιο Λίβανο, δήλωσε λιβανική πηγή ασφαλείας, με αποτέλεσμα να ηχήσουν σειρήνες στο βόρειο Ισραήλ και στα κατεχόμενα από το Ισραήλ Υψίπεδα του Γκολάν.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για απώλειες ή ζημιές.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε πως τουλάχιστον δέκα ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τον Λίβανο προς το ισραηλινό έδαφος, η πλειονότητα των οποίων αναχαιτίστηκαν από το ισραηλινό αμυντικό σύστημα Σιδερένιος Θόλος, διευκρινίζοντας πως οι υπόλοιποι εκρηκτικοί μηχανισμοί έπεσαν σε μη κατοικημένες ζώνες.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε επίσης πως σειρήνες ήχησαν στην Άνω Γαλιλαία στο βόρειο Ισραήλ, και στα Υψίπεδα του Γκολάν, τμήμα του εδάφους που κατέλαβε στο Ισραήλ στον πόλεμο του 1967 στη Μέση Ανατολή.

Λιβανική πηγή ασφαλείας δήλωσε πως οι ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από την περιοχή Αλ Αρκούμπ, κοντά στη λιβανική πόλη Σεμπάα.

Πριν από λίγο η λιβανική σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ ανακοίνωσε πως εκτόξευσε δεκάδες ρουκέτες σε ανοικτές περιοχές κοντά σε ισραηλινές θέσεις στην περιοχή των διαφιλονικούμενων αγροκτημάτων Σεμπάα, σε απάντηση για ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα στον Λίβανο αυτή την εβδομάδα.

Σε μια ανακοίνωση η υποστηριζόμενη από το Ιράν Χεζμπολάχ ανέφερε πως τα ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα έπληξαν ανοικτό έδαφος στον Λίβανο.

Το ραδιόφωνο του ισραηλινού στρατού μετέδωσε πως ο στρατός εκτόξευσε οβίδες και πυρά πυροβολικού προς τμήματα του νοτίου Λιβάνου που τελούν υπό τον έλεγχο της Χεζμπολάχ.

Ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από τον Λίβανο πριν από δύο ημέρες προκάλεσαν αντίποινα από το Ισραήλ που προέβη σε βομβαρδισμούς και αεροπορικά πλήγματα, σε μια κλιμάκωση των διασυνοριακών εχθροπραξιών εν μέσω εντάσεων με το Ιράν.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA