Την Κυριακή, στο νοσοκομείο Pitié-Salpêtrière στο Παρίσι, ο Michel Del Burgo άφησε την τελευταία του πνοή, μετά από μακρά πάλη με ασθένεια που τον ταλαιπωρούσε.
Γεννήθηκε στην Hirson της Γαλλίας. Δάσκαλοί του, αφού πήρε το πρώτο δίπλωμα στη μαγειρική, υπήρξαν ο Raymond Thuilier, στο εστιατόριο Oustau de Baumanière, ο Michel Guérard, στο Prés d’Eugénie και ο Alain Ducasse, στο Byblos de Courchevel. Στη συνέχεια ο Burgo εργάστηκε για το Hotel de l’Europe στην Avignon.
Η ανοδική του πορεία ξεκίνησε στην πόλη Carcassonne της Νοτιοδυτικής Γαλλίας και συγκεκριμένα στο εστιατόριο La Barbacane, του οποίου είχε αναλάβει τα ηνία από το 1990 έως το 1996. Ως επιστέγασμα εκείνης της περιόδου, ο οδηγός Michelin του απένειμε δύο αστέρια ή macaroons, όπως αγαπούν να τα αποκαλούν οι Γάλλοι. Κατόπιν, ο Burgo πέρασε από το Bristol , το Taillevent, το Chantecler (το εστιατόριο του Hotel Negresco) και από το Orangerie στο Παρίσι. Στη συνέχεια, το 2012, βρέθηκε στο Χονγκ Κονγκ, στο εστιατόριο «σεφ του αιώνα» Joël Robuchon, το περίφημο L’ Atelier Robuchon. Με σκληρή εργασία και οδηγό το άφθαστο ταλέντο του, ο Γάλλος σεφ κέρδισε τρία αστέρια Michelin.
Ο Michel Del Burgo για προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους αποφάσισε να γυρίσει στην πατρίδα του. Λίγο πριν εγκατασταθεί στη Γαλλία, στάθηκε για λίγο στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Σπονδή. Έπειτα επέστρεψε στην πόλη από όπου ξεκίνησαν όλα, την Carcassonne, προκειμένου να ηγηθεί της κουζίνας του εστιατορίου του σοφιστικέ ξενοδοχείου Hôtel 111. Πολύ γρήγορα οι προσπάθειές του ανταμείφτηκαν με ένα αστέρι Michelin. Η παραμονή του όμως στην επαρχία της Aude δεν υπήρξε μεγάλη, καθώς η επιχείρηση ρευστοποιήθηκε το 2013.