ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Το Running Up That Hill της Kate Bush έγινε No1 στη Μ. Βρετανία μετά από 37 χρόνια

Η Kate Bush κατάφερε χθες το απίθανο. Να φτάσει στην κορυφή του βρετανικού single chart, με το ‘Running Up That Hill’, 37 χρόνια μετά την κυκλοφορία του τραγουδιού.

Το κομμάτι του 1985 έχει κατακλύσει τα παγκόσμια τσαρτ μετά τη συμπερίληψή του στην επιτυχημένη σειρά του Netflix Stranger Things τον περασμένο μήνα, κερδίζοντας μια νέα γενιά θαυμαστών.

Με αυτή την πρωτιά, η Bush σπάει τρία ρεκόρ στα βρετανικά charts. Είναι η γηραιότερη γυναίκα που έφτασε στην κορυφή, ενώ τα 37 χρόνια είναι ο μεγαλύτερος χρόνος που χρειάστηκε ένα τραγούδι για να φτάσει στο Νο1, ξεπερνώντας τους Wham! με το ‘Last Christmas’ που χτύπησε κορυφή τον Ιανουάριο του 2021.

Επιπλέον, η Kate Bush, έχει τη μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ Νο1 single, με 44 χρόνια να έχουν περάσει από το ντεμπούτο της, ‘Wuthering Heights (ο Tom Jones ήταν ο προηγούμενος κάτοχος του ρεκόρ με 42 χρόνια). Το ‘Running Up That Hill’ έφτασε στο Νο3 όταν κυκλοφόρησε αρχικά.

Η δήλωση στην προσωπική της ιστοσελίδα

Με ένα πολύ συγκινητικό μήνυμα ευχαριστεί τους δημιουργούς της σειράς Stranger Things αλλά και τους νεότερους ακροατές που το ανακάλυψαν χάρη σε αυτή. 

«Στην κορυφή αυτού του λόφου

Οι Duffer Brothers έχουν δημιουργήσει τέσσερις εξαιρετικές σεζόν της σειράς Stranger Things, με τα παιδιά ηθοποιούς να έχουν μεγαλώσει και να είναι νεαροί ενήλικες. Σε αυτήν την τελευταία σεζόν οι χαρακτήρες αντιμετωπίζουν πολλές από τις ίδιες προκλήσεις που υπάρχουν στην πραγματικότητα αυτή τη στιγμή. Πιστεύω ότι οι Duffer Brothers έχουν αγγίξει τις καρδιές των ανθρώπων με έναν ιδιαίτερο τρόπο, σε μια εποχή που είναι απίστευτα δύσκολη για όλους, ειδικά για τους νεότερους.

Παρουσιάζοντας το Running Up That Hill με τόσο θετικό πρίσμα -ως φυλαχτό για τη Max (έναν από τους κύριους γυναικείους χαρακτήρες)- το τραγούδι μπήκε στη συναισθηματική αρένα της δικής της ιστορίας. Ο φόβος, η σύγκρουση και η δύναμη της αγάπης είναι παντού γύρω της και γύρω από τους φίλους της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χαιρετίζω τους Duffer Brothers για το θάρρος τους να μεταφέρουν αυτή τη νέα σεζόν σε ένα πολύ πιο ενήλικο και πιο σκοτεινό μέρος. Θέλω να τους ευχαριστήσω πάρα πολύ που έφεραν το τραγούδι στη ζωή τόσων πολλών ανθρώπων.

Είμαι συναισθηματικά φορτισμένη από την κλίμακα στοργής και υποστήριξης που δέχεται το τραγούδι και όλα γίνονται πολύ γρήγορα, σαν να οδηγείται από μία στοιχειώδη δύναμη.

Οφείλω να ομολογήσω ότι αισθάνομαι πραγματικά συγκινημένη από όλο αυτό. Σας ευχαριστώ πολύ που κάνατε το τραγούδι Νο1 με έναν τόσο απροσδόκητο τρόπο.

Kate».

Για την ιστορία, μόνο τέσσερις άλλοι καλλιτέχνες έχουν φτάσει στο Νο1, σε μεγαλύτερη ηλικία από την Kate Bush. Ο Captain Sir Tom Moore είναι ο γηραιότερος, σε ηλικία 99 ετών και 11 μηνών, με τη συμμετοχή του το 2020 σε μία διασκευή του ‘You’ll Never Walk Alone’. Ο Sir Elton John στα 74, ο Sir Tom Jones στα 68 και ο Louis Armstrong στα 66, συμπληρώνουν τη λίστα.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA