ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Απόψε ο πρώτος ελληνικός ημιτελικός για τη Eurovision 2026

Απόψε αναμένεται ο πρώτος ημιτελικός του «Sing for Greece 2026», για την ανάδειξη του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 70ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Ο δεύτερος Ημιτελικός θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου, ενώ ο Μεγάλος Τελικός θα διεξαχθεί την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου, με όλες τις μεταδόσεις να ξεκινούν στις 21:00.

Το «Sing for Greece 2026» θα παρουσιάσουν ο Γιώργος Καπουτζίδης, η Μπέττυ Μαγγίρα και η Κατερίνα Βρανά, ενώ την καλλιτεχνική διεύθυνση και σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Φωκάς Ευαγγελινός.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι βραδιές των Ημιτελικών θα ανοίξουν με όλους τους υποψήφιους καλλιτέχνες να ερμηνεύουν γνωστές ελληνικές συμμετοχές, βάζοντάς μας στο πνεύμα της Eurovision.

Πριν από την παρουσίαση κάθε υποψηφιότητας στη σκηνή του «Sing for Greece 2026», θα παρακολουθούμε ένα πρωτότυπο χιουμοριστικό σκετς, με τη συμμετοχή των παρουσιαστών και του ερμηνευτή.

Οι εκπλήξεις του «Sing for Greece 2026» δεν τελειώνουν εδώ, καθώς κατά τη διάρκεια των τριών shows, οι διαγωνιζόμενοι θα βρίσκονται στο Green Room, απ’ όπου οι τηλεθεατές θα παρακολουθούν τις αντιδράσεις τους, την αγωνία τους και τις πρώτες δηλώσεις τους.

Μια ξεχωριστή νότα στις τρεις βραδιές του «Sing for Greece 2026» θα δώσουν ως special guests, η Klavdia στον Α’ Ημιτελικό, η Τάμτα μαζί με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, και η εκπρόσωπος της Κύπρου στη φετινή Eurovision, Antigoni, στον Β’ Ημιτελικό και ο Χρήστος Μάστορας στον Τελικό.

Στους δύο Ημιτελικούς θα διαγωνιστούν οι 28 υποψήφιοι ερμηνευτές, διεκδικώντας την πρόκριση στον Τελικό, που θα γίνει αποκλειστικά με την ψήφο του κοινού. Στον Τελικό, το νικητήριο τραγούδι θα αναδειχθεί από τον συνδυασμό της ψηφοφορίας του κοινού (50%), καθώς και δύο κριτικών επιτροπών, μιας ελληνικής (25%) και μιας διεθνούς (25%).

Τα μέλη της διεθνούς επιτροπής προέρχονται από τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Γεωργία, τη Μολδαβία και τη Σερβία, ενώ οι οδηγίες της ψηφοφορίας θα είναι διαθέσιμες και μέσω QR code, το οποίο θα εμφανίζεται στην οθόνη κατά τη διάρκεια των τριών shows.

Στον πρώτο Ημιτελικό διαγωνίζονται, με σειρά εμφάνισης:

  1. The Other Side – Alexandra Sieti
  2. Drop It – The Astrolabe
  3. Aphrodite – Desi G
  4. Ferto – Ακύλας
  5. Parea – Evangelia
  6. 2nd Chance – Παναγιώτης Τσακαλάκος
  7. Slipping Away – Niya
  8. Χάνομαι – Marseaux
  9. Άλμα – Rossana Mailan
  10. Europa – STEFI
  11. The Songwriter – Revery
  12. Chaos – Dinamiss
  13. YOU & I – STYLIANOS
  14. Χίλια Κομμάτια – Spheyaa
POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA