ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Αφιερωμένο στον Καρλ Λάγκερφελντ το φετινό Met Gala

Το πολυαναμενόμενο γκαλά της Νέας Υόρκης πιστό στο ραντεβού του και φέτος, θα υποδεχθεί τους περίπου 400 προσκεκλημένους του την 1η Μαΐου στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης.

Είναι μία φιλανθρωπική εκδήλωση που διοργανώνει η σιδηρά κυρία της μόδας, Άννα Γουίντουρ (Anna Wintour) από το 1995, για το Ινστιτούτο Κοστουμιών του ΜΕΤ και παράλληλα σηματοδοτεί το ξεκίνημα της νέας ετήσιας έκθεσης μόδας που θα φιλοξενήσει το μουσείο. Διασημότητες από όλους τους χώρους και εκπρόσωποι της μόδας συναντιούνται για να δημιουργήσουν αξέχαστες εμφανίσεις ανάλογα με το θέμα που ορίζεται κάθε χρονιά. 

Πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1948 από την δημοσιογράφο μόδας Έλενορ Λάμπερτ (Eleanor Lambert) με σκοπό την συγκέντρωση χρημάτων για το τότε νεοσύστατο Ινστιτούτο Κοστουμιών. Με καλεσμένους μόνο από την βιομηχανία της μόδας και της υψηλής κοινωνίας της Νέας Υόρκης το εισιτήριο το οποίο περιελάμβανε ένα δείπνο κόστιζε 50 δολάρια. Από τότε άλλαξαν πολλά. Το 2022 χαρακτηρίστηκε χρυσή χρονιά για το γκαλά αφού οι διάσημοι προσκεκλημένοι του απέφεραν στο ταμείο του μουσείου έσοδα-ρεκόρ που άγγιξαν τα 17,4 εκατομμύρια δολάρια.

Η φετινή εκδήλωση είναι αφιερωμένη στο θρυλικό σχεδιαστή και καλλιτεχνικό διευθυντή κορυφαίων οίκων μόδας Καρλ Λάγκερφελντ (Karl Lagerfeld) και θα συνοδεύεται από την έκθεση με τίτλο «Karl Lagerfeld: A Line of Beauty (Καρλ Λάγκερφελντ: Μία γραμμή ομορφιάς)». Θα περιλαμβάνει περισσότερες από 150 δημιουργίες του από τη δεκαετία του 1950 έως τις τελευταίες του συλλογές και θα φιλοξενηθεί στο μουσείο από τις 5 Μαΐου έως τις 16 Ιουλίου. 

Τους καλεσμένους στο φετινό γκαλά σύμφωνα με την Vogue, θα υποδεχθούν η λαμπερή ηθοποιός και πρέσβειρα της Chanel από το 2018 Πενέλοπε Κρουζ (Penelope Cruz), η βραβευμένη με Grammy τραγουδίστρια Ντούα Λίπα (Dua Lipa), η ηθοποιός και σεναριογράφος Μικέιλα Κόελ (Michaela Coel) και ο παγκόσμιος πρωταθλητής του τένις Ρότζερ Φέντερερ (Roger Federer).

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA