Categories: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι προτάσεις της Popaganda για το Σάββατο 17 Οκτωβρίου

Cinema Paradiso Project στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο 

Τα Σάββατα 10 και 17 Οκτωβρίου οι Cinema Paradiso Project έρχονται στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο και παραδίνονται ξανά στη γοητεία του σινεμά: χορεύουν το «Τανγκό της Λήθης», «Περπατούν στον αέρα», βρίσκουν τη “Roxanne” του Sting και των Police στο Moulin Rouge, το περιβόητο Παρισινό Cabaret, χάνονται στα μελωδικά σοκάκια της «Αlfama» στην καρδιά της Λισαβώνας και συναντούν τις καταβολές τους σε δρόμους της ανατολής και ήχους ελληνικούς.

Μαζί τους σε έκτακτη φιλική σύμπραξη ο Χρήστος Θηβαίος που έχει πρωταγωνιστήσει με την φωνή του στις οθόνες σε τραγούδια τίτλων και σε τραγούδια καρδιάς. Με την ευκαιρία αυτής της συνεργασίας με αυτή την διεθνούς ρεπερτορίου ορχήστρα ο Θηβαίος θα ερμηνεύσει εκτός των άλλων και τραγούδια του Nicola Piovani που έχει δισκογραφήσει στο παρελθόν. 

22:30|είσοδος:12€ με μπίρα ή κρασί

ΓΥΑΛΙΝΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Λ. Συγγρού 143, Ν. Κόσμος 


 Mustafa Dedeoğlu, Timeless City İstanbul & Faces στο THE IMAGE GALLERY 

Το Γραφείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκικής Πρεσβείας στην Αθήνα, σε συνεργασία με την Image Gallery, διοργανώνει την έκθεση φωτογραφίας του Mustafa Dedeoğlu.    Η έκθεση με τίτλο “Timeless City Istanbul & Faces” είναι το αποτέλεσμα 8 χρόνων δουλειάς και αντανακλά τη μοναδική ατμόσφαιρα που αποπνέει η ιστορία της Κωνσταντινούπολης – που αν και έχει φιλοξενήσει εδώ και αιώνες πολλές και διαφορετικές κουλτούρες- η μαγευτική εικόνα της έχει παραμείνει απαράλλακτη στο πέρασμα του χρόνου. 

 THE IMAGE GALLERY

Λ. Αμαλίας 36, Αθήνα 


 Goat live στο Gagarin 205

Δεν υπάρχει μπάντα που να έχει συζητηθεί περισσότερο τα τελευταία χρόνια από τους Goat. Συνδυάζοντας άψογα στοιχεία από μουσικές όλου του κόσμου, όπως ανατολίτικο funk, νιγηριανό afrobeat, γερμανικό krautrock και με μία διονυσιακή αίσθηση να αποπνέει μέσα από τα κομμάτια τους, έχουν μαγέψει τους μουσικόφιλους ανά την υφήλιο.   Οι ζωντανές εμφανίσεις τους σπάνιες, αλλά όσοι τις έχουν παρακολουθήσει μιλάνε για κάτι παραπάνω από μια συναυλιακή εμπειρία. Το Σάββατο 17 Οκτωβρίου εμφανίζονται στην Αθήνα και τη σκηνή του Gagarin 205. 

21:00|είσοδος:22-25€

GAGARIN 205

Λιοσίων 205


 Το ’21 του Άρη Μπινιάρη στο Gazarte

Ο ανακαινισμένος πολυχώρος τέχνης και πολιτισμού gazARTE εγκαινιάζει τη θεατρική του δραστηριότητα με την πιο πολυσυζητημένη παράσταση του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών: «To ’21» του Άρη Μπινιάρη. Μια ρηξικέλευθη ματιά στην Ελληνική Επανάσταση υπό τη μορφή ροκ ορατόριου, που πηγαίνει ακόμα πιο μακριά τη φόρμα που ο ιδιοφυής νέος δημιουργός εγκαινίασε με το «Θείο Τραγί».

Ο Άρης Μπινιάρης, με αφετηρία κείμενα από πηγές της επαναστατικής περιόδου (αποσπάσματα από τα πρακτικά των Εθνοσυνελεύσεων και από απομνημονεύματα αγωνιστών, άρθρα της εφημερίδας του Μεσολογγίου «Ελληνικά Χρονικά», αλλά κι από την επιστολογραφία της εποχής), χρησιμοποιεί ως όχημα το κλασικό ροκ τρίο – ο ίδιος στην κιθάρα, ο Τάκης Βαρελλάς στο μπάσο και ο Βασίλης Γιασλακιώτης στα ντραμς  και την ηλεκτρική ένταση του garage ήχου του, για να δημιουργήσει μια σκηνική εμπειρία μοναδική, με ενεργειακό πεδίο τόσο ισχυρό που ο κάθε θεατής νιώθει να φτάνει σ’αυτόν η πύρα από ένα ανοιχτό καμίνι. Μνήμες που ο κάθε Έλληνας φέρει στα κύτταρά του ξυπνάνε φρέσκες και σημερινές από έναν καλλιτέχνη που ανήκει αληθινά στον 21ο αιώνα, χωρίς να ξεχνά την πανάρχαια, ομηρική τέχνη της αφήγησης.

21:00|είσοδος:12-15€

Gazarte – Live Σκηνή

Βουτάδων 32, Αθήνα


 Ο Γλάρος Ιωνάθαν στο Άσυλο Ανιάτων 

Μια παράσταση βασισμένη στο παραμύθι «Ο γλάρος Ιωνάθαν Λίβινγκστον» που απευθύνεται σε ειδικές ομάδες κοινού με περιορισμένη δυνατότητα μετακίνησης, όπως ασθενείς, ηλικιωμένους, έγκλειστους ή κατοίκους ακριτικών περιοχών, ταξιδεύοντας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, με αφετηρία το Άσυλο Ανιάτων στην Κυψέλη.

 Ο Γλάρος Ιωνάθαν, σε σκηνοθεσία Πάρι Μέξη, βασίζεται στο πολυαγαπημένο αλληγορικό παραμύθι «Ο γλάρος Ιωνάθαν Λίβινγκστον» του Ρίτσαρντ Μπαχ, που περιγράφει την προσπάθεια του ατόμου να γίνει αποδεκτό από την κοινωνία γι’ αυτό που πραγματικά είναι.

11:00

Άσυλο Ανιάτων

Αγίας Ζώνης 39, Αθήνα

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA