Categories: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι προτάσεις της Popaganda για την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου

Μητρόπολις, χωρίς σύνορα, χωρίς μέτρο στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Μια μουσική αυτοσχεδιαστική κατάδυση σε ένα αγωνιώδες τοπίο γεμάτο αντιφάσεις, με βατήρα την ταινία – σταθμό Metropolis του Fringe Lang και με μόνο συνοδοιπόρο το συναίσθημα. Ο Γιώργος Κατσάνος και ο Τάσος Φωτίου, του μουσικού σχήματος EOS, επενδύουν με ζωντανή πειραματική μουσική την πρωτοποριακή ταινία Metropolis, που έχει αφήσει ανεξίτηλο το σημάδι της στην ιστορία της έβδομης τέχνης, φιλοδοξώντας να δώσουν μια διαφορετική διάσταση στην εικόνα και τον ήχο.

21:00|είσοδος: 5€

ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΩΝ

Κύπρου 91Α & Σικίνου 35Α


5ο Πανόραμα Ελληνικής Τζαζ στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Η σύγχρονη ελληνική σκηνή της τζαζ και του αυτοσχεδιασμού σε ένα τριήμερο φεστιβάλ. Πέντε εξαιρετικά σχήματα, με τους ξένους μουσικούς προσκεκλημένους τους, δίνουν θριαμβευτικά τον τόνο της εξωστρέφειας που αποτελεί μόνιμο χαρακτηριστικό και επιδίωξη της διοργάνωσης.

Οι Magnanimus Trio ανοίγουν το πρόγραμμα της πρώτης συναυλιακής βραδιάς. Ο μουσικός κόσμος τους αποτελείται από στοιχεία τροπικής τζαζ, που συνομιλούν με άλλα σύγχρονα και παραδοσιακά, μέσα από μινιμαλιστικές συνθέσεις, τραγούδια και αυτοσχεδιαζόμενη μουσική. Ακολουθούν οι BalaRom Triο, με τη συμμετοχή του Βούλγαρου δεξιοτέχνη του kaval, Nedyalko Nedyalkov. Οι BalaRom, δηλαδή ο Παντελής Στόικος στην τρομπέτα και στα πλήκτρα, ο Κυριάκος Ταπάκης στο ούτι και ο Λουκάς Μεταξάς στα κρουστά, επιδίδονται σε μια οργιαστική ηχητική έκρηξη, με την πολύτιμη συνδρομή του Νεντυάλκοφ, και διατρέχουν τα Βαλκάνια με την ταχύτητα του φωτός και την ακρίβεια ενός μάγου που ξέρει να γοητεύει, αλλά και να ξεσηκώνει ενθουσιασμό στο ακροατήριό του.

21:00|είσοδος: 5-15€

ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΤΕΧΝΩΝ

Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Αθήνα


Editors στο Gazi Music Hall

Το λατρεμένο συγκρότημα του ελληνικού κοινού επιστρέφει στη χώρα μας για δύο συναυλίες! Οι συναυλίες αυτές θα είναι οι πρώτες των Editors μετά τη θριαμβευτική εμφάνιση τους στο EJEKT Festival 2014, όπου έκλεψαν την παράσταση και ξεσήκωσαν 15.000 θεατές. Πλέον, οι Editors, πέρα από ένα πολύ μεγάλο όνομα της σύγχρονης ροκ μουσικής, με εκατομμύρια πωλήσεις και πλατινένιους δίσκους, είναι και ένα “δικό μας” συγκρότημα. Δεν είναι τυχαίο ότι έχουν μόνιμη θέση στο playlist των καλών ελληνικών ραδιοφωνικών σταθμών, οι οποίοι έχουν αγαπήσει τραγούδια-ύμνους όπως τα “Munich”, “Papillon”, “Bones”, “Smokers Outside The Hospital Doors”, “An End Has A Start”, “Lights”, “Sugar”.

Οι συναυλίες του Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια της περιοδείας για την προώθηση του νέου δίσκου του συγκροτήματος, ο οποίος θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο, ενώ από το playlist της συναυλίας δεν θα λείπουν οι μεγάλες επιτυχίες της καριέρας τους.

21:00|είσοδος: 28-35€

Gazi Music Hall

Ιερά Οδός 7, Αθήνα


Habeat Records Showcase στο Senza

Η ομάδα του Habeat προσκαλεί μερικά από τα πιο δημοφιλή ονόματα της ηλεκτρονικής σκηνής στο Senza. Πρώτος καλεσμένος της βραδιάς ο Ισπανός DJ και παραγωγός Eduardo De La Calle με techno μουσικές επιλογές ενώ ακολουθεί ο Mr. Roussos, γνωστός για τις ιδιαίτερες επιλογές του που συνδυάζουν το παλιό με το καινούργιο. Το line up ολοκληρώνει ο ιδιοκτήτης του δισκοπωλείου Ηabeat Records, Λευτέρης Μπριλάκης ή Mackenzie, με επιλογές από την διαρκώς ενημερωμένη συλλογή του.

μετά τα μεσάνυχτα, είσοδος ελεύθερη

SENZA

Λέκκα 23-25, Σύνταγμα


Μαρίζα Ρίζου στο PassPort Κεραμεικός

Η Μαρίζα Ρίζου, λίγο πριν την κυκλοφορία της 2ης δισκογραφικής της δουλειάς από την Feelgood Records, ξεκινάει τις εμφανίσεις της για τον καινούριο χειμώνα … κάνοντας ποδαρικό στο νέο PassPort! Η αγαπημένη στο κοινό μουσική σκηνή του Πειραιά μετακομίζει φέτος στην Αθήνα, στο πρώην Σινέ Κεραμεικός, και μετονομάζεται σε PassPort Κεραμεικός! Υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Κωνσταντίνου Ασπιώτη και παρέα με μία μπάντα εξαιρετικών μουσικών, η Μαρίζα Ρίζου και οι συνεργάτες της χρησιμοποιούν τη δημιουργικότητα, την εφευρετικότητα αλλά και όλα εκείνα τα όμορφα που συνοδεύουν την εποχή της Μπελ Επόκ, φτιάχνοντας τα παλιά τραγούδια όπως θα ήταν αν δημιουργούνταν σήμερα, και γνωρίζοντάς μας με τα νέα.

21:30|είσοδος: 12-20€

PassPort Κεραμεικός

Κεραμεικού 58, Αθήνα

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA