Categories: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι προτάσεις της Popaganda για την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου

Maria Callas Forever στο Ίδρυμα Μ.Β. Θεοχαράκη

Με αφορμή τον εορτασμό των 92 χρόνων από τη γέννηση της Μαρία Κάλλας, η πρόεδρος του Σωματείου «Ελληνικός Σύλλογος Μαρία Κάλλας» κυρία Λιάνα Σκουρλή και το Διοικητικό Συμβούλιο οργανώνουν μια μουσική βραδιά την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου. Το πρώτο μέρος του προγράμματος θα περιλαμβάνει ομιλίες από τη μεσόφωνο κ. Κική Μορφονιού, που τραγούδησε δίπλα στη Κάλλας στις παραστάσεις της «Νόρμας» (1960) και «Μήδειας» (1961) στην Επίδαυρο, τον κ. Φώτη Παπαθανασίου, Γενικό Διευθυντή του Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη, Ιδρυτή του αρχικού Μουσείου Μαρία Κάλλας και τον κ. Νίκο Μεγγρέλη, Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. της «Τεχνόπολις» και Project Manager του νέου Μουσείου «ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ».

Το δεύτερο μέρος του προγράμματος θα περιλαμβάνει διάσημες άριες που έχει ερμηνεύσει η αθάνατη ντίβα από την σοπράνο Μαριλένα Στριφτόμπολα, τη μεσόφωνο Φωτεινή Αθανασάκη και τον Σπύρο Σουλαδάκη στο πιάνο. Το τρίτο μέρος του προγράμματος θα περιλαμβάνει διάσημες άριες που έχει ερμηνεύσει η αθάνατη ντίβα από την σοπράνο Μάιρα Μηλολιδάκη και τον Τίτο Γουβέλη στο πιάνο.   Μετά το τέλος του μουσικού μέρους θα ακολουθήσει κοκτέιλ στο cafe Merlin του Ιδρύματος. Τα έσοδα από τη συμμετοχή των παρευρισκομένων θα διατεθούν για την αποπεράτωση του Μουσείου «Μαρία Κάλλας» επί της οδού Μητροπόλεως 44, ένα σημαντικό πολιτιστικό και τουριστικό πλεονέκτημα για την Αθήνα και την Ελλάδα, όπου εκτός από νέος φάρος πολιτισμού θα συμβάλλει στη μουσική παιδεία και εκπαίδευση.

20:30|είσοδος: 40€

ΙΔΡΥΜΑ Β. & Μ. ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ

Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν, Αθήνα


DUSK στη Death Disco

Ο χειμώνας έρχεται να τραβήξει την αυλαία του για την DUSK στον εναλλακτικό underground χώρο του Death Disco ,όπου ξόρκια & πνεύματα κυκλοφορούν & συναντούνται ελεύθερα , την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου . Πέρα από τα κομμάτια του δίσκου της ,το νεογέννητο “Dolphin ” και νέες διασκευές αγαπημένων της “σταθμών” θα μας παρουσιάσει το επερχόμενο single της σε συνεργασία με τον Greggy K. , “Slipping Beauty”.

22:00|είσοδος: 6€ 

DEATH DISCO

Ωγύγου 16 & Λεπενιώτου, Ψυρρή


Diminuita στο Faust

Ένα από τα πρώτα σχήματα που ξεκίνησαν να παίζουν gypsy jazz στην Ελλάδα από το 2007, οι Diminuita σαν τρίο, έχουν πραγματοποιήσει εμφανίσεις σε πολλά φεστιβάλ στην χώρα τους αλλά και στο εξωτερικό (Djangofolllies Festival 2014, Django a Liberchies 2012, International Gypsy Jazz Meeting Poland 2012, Djangofest Athens 2010-2014). Έχουν κυκλοφορήσει 2 δίσκους , “a-rhythmology” 2011 και Μani Sessions το 2014. Το σχήμα “μεγαλώνει” σε μια μικρή big band, την Le petit Big Band το καλοκαίρι του 2015, με ενοχηστρώσεις του Γιώργου Παπαδογιάννη, σε συνθέσεις του Django Reinhardt, του Duke Ellington και άλλων συνθετών της swing εποχής, αλλά και πρωτότυπες συνθέσεις.

22:00|είσοδος: 5€ 

Faust Bar Theater Arts

Αθηναΐδος και Καλαμιωτού, Αθήνα

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA