Categories: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι προτάσεις της Popaganda για την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου

The Sound of Color του Γιάννη Αναστασάκη στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Μία Παρασκευή το μήνα, ο Γιάννης Αναστασάκης (Εlektronik Meditation) προσκαλεί στο ΚΕΤ διαφορετικούς μουσικούς και visual artists για να συμμετάσχουν αυτοσχεδιαστικά ή προμελετημένα στη δημιουργία ενός in situ, οπτικο-ακουστικoύ project. Στην δεύτερη παράσταση προσκεκλημένοι ο Χάρης Λαμπράκης (νέυ) και ο Νίκος Σιδηροκαστρίτης (drums). Ο visual artist θα ανακοινωθεί σύντομα.

21:00|είσοδος:5€

ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΩΝ

Κύπρου 91Α & Σικίνου 35Α


Ομαδική έκθεση Cheapart 2015

 

Μετά την ‪‎ARTmART2015‬ CHEAPART στη Βιέννη, η ‪‎CHEAPART‬ ATHENS ‪2015‬ ανοίγει τις πόρτες της για το κοινό την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου στις 7.30μμ κλείνοντας έτσι την πρώτη εικοσαετία μιας εξαιρετικά γόνιμης και δημιουργικής περιόδου. Η CHEAPART για το έτος 2015 που συμπίπτει με τα 20 χρόνια του οργανισμού παρουσιάζει δύο εκθέσεις, πλαισιωμένες από διαλέξεις και συζητήσεις για το ρόλο του καλλιτέχνη στην Ευρώπη σήμερα και του έργου τέχνης στην ευρωπαϊκή αγορά. Δύο πρωτεύουσες θα φιλοξενήσουν τις εκθέσεις αυτές Βιέννη – Αθήνα. Πάνω από 300 επιλεγμένοι καλλιτέχνες από όλη την Ευρώπη, θα συμμετάσχουν με το έργο τους συνεπικουρούμενοι από ομάδες επιμελητών και θεωρητικών τέχνης. Σκοπός είναι η δημιουργία προϋποθέσεων για τη συνεύρεση καλλιτεχνών, επιμελητών, θεωρητικών τέχνης και κοινού, με αποτέλεσμα το διαπολιτισμικό διάλογο, την κατανόηση του έργου τέχνης, τη μύηση και εξοικείωση του κοινού με τη σύγχρονη τέχνη.

14:00-21:00

CHEAPART

Θεμιστοκλέους & Α. Μεταξά 25, Εξάρχεια


17 Συνθέτες των Αγώνων σε νέα τραγούδια μελοποιημένης ποίησης στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Η μεγάλη συναυλία των Αγώνων Δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης και, ταυτόχρονα, μια γιορτή του Ελληνικού Τραγουδιού θα ηχογραφηθεί ζωντανά για την παραγωγή ενός επετειακού cd. Στη βραδιά της συναυλίας θα ακουστούν νέα μελοποιημένα τραγούδια από τους Σοφία Αβραμίδου, Άγγελο Αγγέλου, Κωνσταντίνο Ευαγγελίδη, Χρυσόστομο Καραντωνίου, Ιφιγένεια Κορολόγου, Παναγιώτη Λάμπουρα, Νεφέλη Λιούτα, Γιάννη Μαθέ, Κώστα Μάκρα, Ηλία Μαυροσκούφη, Ελευθερία Παναγάκου, Νίκο Παπαδογιώργο, Απόλλωνα Ρέτσο, Στέλλα Σαμαρά, Χρυσοβαλάντη Σωτηρίου, Φένια Χρήστου σε ποιήματα των: Κωνσταντίνου Καβάφη, Γιάννη Ρίτσου, Αργύρη Εφταλιώτη, Κωστή Παλαμά, Ναπολέοντα Λαπαθιώτη, Γιάννη Δούκα, Νικηφόρου Βρεττάκου, Γεώργιου Βιζυηνού, Μάνου Ελευθερίου, Ρήγα Γκόλφη, Ιωάννη Πολέμη, Κωνσταντίνου Χατζόπουλου, Μάγιας-Μαρίας Ρούσσου, Ανθούλας Σταθοπούλου-Βαφοπούλου, Γεώργιου Σουρή, Βασίλη Κάσσου, Μαρίας Π. Ράλλη, Ανθία Τεύκρου και Ευτυχίας Παναγιώτου.

20:30|είσοδος:5-10€

ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΤΕΧΝΩΝ

Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Αθήνα


Songs Behind the Sun στον Μπαμπά

Τραγούδια νοσταλγοί, ποιητές της ζωής κ του έρωτα, δαίμονες της πόλης και αγγελιοφόροι της Άνοιξης. Τραγούδια εραστές, σκιάχτρα της ησυχίας, φαντάσματα της νύχτας και εξερευνητές του φωτός. Τραγούδια πίσω από τον ήλιο! Πέντε τροβαδούροι θα ξεδιπλώσουν ο ένας μετά τον άλλο τις μουσικές ιστορίες τους, τις νότες, τους ήχους και τα λόγια τους, σ ένα ακουστικό – ατμοσφαιρικό rollercoaster. Στην καρδιά της Αθήνας, στο Κουκάκι, στον ειδικά διαμορφωμένο για την περίσταση Μπαμπά. Μια βραδιά γεμάτη τραγούδια και εκπλήξεις.   To line up έχει ως εξής: Δεσποινίς Τρίχρωμη, Jack Heart, Moa Bones, Daphne And The Fuzz, Big Sleep

20:00|είσοδος ελεύθερη

ΜΠΑΜΠΑΣ

Φαλήρου 53, Κουκάκι


Φάουστ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Το έργο του Γιόχαν Βόλφγκανγκ φον Γκαίτε που έχει τις ρίζες του στο θρύλο του αστρολόγου και μάγου που πέρασε τη ζωή του ως περιπλανώμενος αγύρτης. Ο Φάουστ έχει κατακτήσει το σύνολο της ανθρώπινης γνώσης, αλλά καθώς πλησιάζει το τέλος του βίου του αισθάνεται ότι δεν γνωρίζει τίποτα για την πραγματική ζωή. Αποζητά μία στιγμή που θα του φανερώσει το νόημα του Κόσμου, της ανθρώπινης ύπαρξης. Η ένωσή του με τον Μεφιστοφελή τού ανοίγει την πόρτα στην σκοτεινότερη πλευρά του εαυτού του.

20:30|είσοδος:10-25€

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηρώων Πολυτεχνείου & Βασ. Γεωργίου, Πειραιάς

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA