Categories: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι προτάσεις της Popaganda για τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου

Ο Steven C. Harvey οραματίζεται την Ευ/εξέλιξη στο Φωταγωγό

Mια έκθεση έκπληξη με ζωγραφικά έργα που αναθεωρούν και ξανασχεδιάζουν την ιστορία του προπατορικού αμαρτήματος και τη σχέση θεών και ανθρώπων. Γεννημένος στο Στάφορντ της Αγγλίας το 1967, ο Στίβεν Χάρβεϊ είναι ευρύτερα γνωστός για τη διάσημη σειρά έργων του Vehicles (Οχήματα), μια αποκαλυπτική σάτιρα πάνω στη φουτουριστική τεχνολογία, η οποία εκτέθηκε σε διάφορα μουσεία της Ευρώπης και εκδόθηκε στο Vitamin D2; New Perspectives in Drawing (Phaidon Press, 2013), μια επισκόπηση των καλύτερων παγκοσμίως νέων έργων σύγχρονης ζωγραφικής. Επιλεγμένοι πίνακες αντιπροσωπευτικοί της σειράς αυτής συμπεριλήφθηκαν στην προσωρινή συλλογή του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης του Μεγάλου Δούκα Ιωάννη (MUDAM) στο Λουξεμβούργο· ο επιμελητής παρομοίασε τη διορατική δύναμη της σειράς με το έργο του Γκόγια και του Πιρανέζι.

Απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών του Γουίμπλεντον, ο καλλιτέχνης ζει και εργάζεται πλέον στην Αθήνα, μια πόλη που του έδωσε την έμπνευση για μια σειρά από πίνακες με τίτλο The New Semi–Bacchic Deity Cycle: τρία αντιπροσωπευτικά έργα της σειράς παρουσιάζονται στην έκθεση. Αυτή η σειρά, μαζί με τον πίνακα Eve–olution, πιστοποιούν πώς ο καλλιτέχνης αναπλάθει τους Παλιούς Δασκάλους, και συγκεκριμένα σε αυτή την περίπτωση τον Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς. Επίσης παρουσιάζονται εδώ μερικά μικρά έργα που εκφράζουν την ιδιαιτερότητα και την αντικειμενική διαστρέβλωση του θέματος της σεξουαλικότητας.

18:00|είσοδος ελεύθερη
ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ
Κολοκοτρώνη 59Β


Χριστουγεννιάτικο pocket πάρτυ στον Πολυχώρο Μεταίχμιο

Τα ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ pocket έγιναν 50 +2. Συναρπαστικές αστυνομικές περιπέτειες, κλασικά που άντεξαν στον χρόνο, έργα καταξιωμένων ελλήνων και ξένων λογοτεχνών και συγκλονιστικές βιογραφίες και μαρτυρίες ξέφυγαν από τα ράφια τους για να σας ακολουθήσουν παντού. Τα αγαπήσατε και τα αγκαλιάσατε με κέφι και ενθουσιασμό. Για να ευχαριστήσουμε όλους εσάς που κάνατε τα βιβλία τσέπης ανάρπαστα, οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και η POPAGANDA σας προσκαλούμε στο πιο διασκεδαστικό χριστουγεννιάτικο πάρτι: ελάτε να γιορτάσουμε όλοι μαζί τη χρονιά που πέρασε και να καλωσορίσουμε τη νέα που φτάνει με pocket διάθεση!

Σας περιμένουμε στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα) τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015, από τις 7:30 το βράδυ, με τις υπέροχες μουσικές επιλογές της POPAGANDA, με άφθονο κρασί και νόστιμους μεζέδες και με πολλές μοναδικές εκπλήξεις που ετοιμάζουμε για εσάς! Ελάτε με συνοδό το αγαπημένο σας pocket, φωτογραφηθείτε μαζί του και μοιραστείτε μαζί μας και με άλλους ιστορίες με τις διαφορετικές στιγμές που σας κράτησε συντροφιά. Επωφεληθείτε ακόμα από τις pocket προσφορές που θα ισχύσουν αποκλειστικά για το πάρτι.

Από τις 14 Δεκεμβρίου 2015 έως τις 10 Ιανουαρίου 2016 μπορείτε να συμβάλετε κι εσείς στην πρωτοβουλία των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ #prosferwpocket: Μικρά βιβλία που δίνουν μεγάλη χαρά, για να χαρίσουμε πολλά βιβλία σε άπορες οικογένειες!

19:30|είσοδος ελεύθερη
ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Ιπποκράτους 118, Αθήνα


Η ζωή ενός σκηνοθέτη/Πιέρ Πάολο Παζολίνι στο Cinemarian

Η ζωή και το έργο του διάσημου σκηνοθέτη μέσα από δύο ταινίες.

1) H ΖΩΗ ΕΝΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ, ιταλικό ντοκυμαντέρ, 1970, 30′

2)ΣΑΛΟ- ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ, ντοκυμαντέρ. Η τελευταία ταινία του Παζόλίνι όπως καταγράφηκε στα γυρίσματα.1975, 40′

21:00|είσοδος ελεύθερη
Cinemarian 
Γενναίου Κολοκοτρώνη 42, Κουκάκι

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA