Categories: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι προτάσεις της Popaganda για την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου

Yucca του Κώστα Τζημούλη στο Green Park

Μια σκηνή από μια ασπρόμαυρη ταινία, ένα φυτό, ένα χαλί κι ένα βιβλίο. Αυτά είναι τα υλικά. Το φυτό υπάρχει καιρό, βρίσκεται εδώ κι εκεί, η σκηνή της ταινίας κάνει τα πράγματα συγκεκριμένα και τα συγκεντρώνει γύρω της, Invasion of the Body Snatchers, το χαλί εμφανίζεται αναπάντεχα, η ανάγνωση του βιβλίου έρχετα στη σωστή στιγμή.

06:00-21:00
GREEN PARK
Μαυροματαίων 22, 


The Bright Live στο six dogs

Η Πρεσβεία της Ισπανίας στην Αθήνα και το six d.o.g.s.παρουσιάζουν τους Ισπανούς The Bright για πρώτη φορά στην Ελλάδα την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου (free entrance).   Οι The Bright είναι η Μίριαμ Γκουτιέρεθ και ο Ανίμπαλ Σάντσεθ, δυο μουσικοσυνθέτες που μόλις κυκλοφόρησαν το τρίτο άλμπουμ τους “Líneas divisorias” («Διαχωριστικές γραμμές») με 11 tracks με ισπανικό αλλά και αγγλικό στίχο, κινούμενοι μεταξύ indie και folk.   Σχηματίστηκαν το 2010 στην Λεόν της Ισπανίας. Ο πρώτος τους δίσκος “Soundtrack for a winter’s tale” (Subterfuge, 2011) τους χάρισε το βραβείο του καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου καλλιτέχνη στη χώρα του καθώς το βραβείο «Ταλέντο FNAC» της χρονιάς. Στο δίσκο “Estados” (Subterfuge, 2013) το ηλεκτρικό και μαγνητικό τους folk αποκτά την στιβαρότητα ενός ολοκληρωμένου rock συγκροτήματος χωρίς να παραμελεί τις λεπτομέρειες και τα ρεφρέν της καλής pop μουσικής. 

6 D.O.G.S.
Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι 


Cirque Eloize στο Μέγαρο Μουσικής

«Το Cyr Wheel είναι μία κατασκευή η οποία δημιουργήθηκε από τα ιδρυτικά μέλη του Cirque Eloize. Πρόκειται για ένα πολύ απαιτητικό νούμερο γιατί πρέπει να γυρίζεις μέσα σε ένα τροχό και ταυτόχρονα να εκτελείς μία χορογραφία». Diana Gonzalez, Cyr Wheel– iD στο Μόντρεαλ, Καναδάς

Μια καλλιτεχνική υπέρβαση, μια σπάνια συναρπαστική εμπειρία, μια ολόφρεσκη σκηνική αφήγηση.
Μια απόδειξη ότι η αχαλίνωτη φαντασία, η πηγαία έμπνευση και το υψηλό αισθητικό επίπεδο μπορούν να ξυπνήσουν το παιδί που υπάρχει μέσα σε κάθε θεατή… κάθε ηλικίας!

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υποδέχεται το φετινό Δεκέμβριο για πρώτη φορά το Cirque Eloize (Σιρκ Ελουάζ), με την εκθαμβωτική παράσταση iD, η οποία αμέσως μετά θα παρουσιαστεί και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα με πλήρη ενσωμάτωση των σύγχρονων πολυμέσων, γεμάτο τόλμη και νεωτερικότητα. Ένα μίγμα των τεχνών του τσίρκου και των σύγχρονων αστικών χορών του δρόμου όπως το hip-hop και το breakdance σε σκηνοθεσία του Jeannot Painchaud. 

22:00

Μέγαρο Μουσικής

Κόκκαλη 1

Ιωάννα Παναγοπούλου

Η Ιωάννα Παναγοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το Σεπτέμβριο του '93. Σήμερα ολοκληρώνει τις σπουδές τις στο τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου.

Share
Published by
Ιωάννα Παναγοπούλου