Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Πρόστιμο 150 ευρώ σε όσους δεν περνούν ΚΤΕΟ

Μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ευρείας αποχής από τον περιοδικό τεχνικό έλεγχο οχημάτων ΚΤΕΟ και την επιβολή προστίμου που θα βεβαιώνεται από την εφορία προβλέπει το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μέτρα του τρίτου μνημονίου.

Όπως αναφέρει η αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου, η επιβολή του προστίμου κρίνεται αναγκαία, δεδομένου ότι όσο μεγαλύτερος χρόνος παρέλθει από την καταληκτική προθεσμία διενέργειας του ελέγχου ΚΤΕΟ, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος εμφάνισης τεχνικών ελλείψεων στο όχημα. Ως τέτοιος χρόνος εκτιμάται η παρέλευση τουλάχιστον 6 μηνών.

Στην κατεύθυνση αυτή και για τη συμμόρφωση των ιδιοκτητών οχημάτων για τα οποία συμπληρώνεται χρονικό διάστημα 6 μηνών από την καταληκτική προθεσμία εμπρόθεσμης διενέργειας περιοδικού τεχνικού ελέγχου, επιβάλλεται από το Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού πρόστιμο ύψους 150 ευρώ, το οποίο θα βεβαιώνεται στη Φορολογική Διοίκηση και θα εισπράττεται σύμφωνα με τις διατάξεις του ΚΕΔΕ. Στους ιδιοκτήτες οχημάτων στους οποίους επιβάλλεται το ως άνω πρόστιμο, δεν θα επιβάλλεται το πρόστιμο του άρθρου του άρθρου 86 του Κ.Ο.Κ. που αφορά τον μη εμπρόθεσμο περιοδικό τεχνικό έλεγχο.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA