Categories: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Προπαραμονή Χριστουγέννων με Evripidis and his Tragedies

Ο Ευριπίδης Σαμπάτης aka Evripidis and His Tragedies πάντα είχε ένα soft spot για τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια αλλά όλως περίεργως δεν είχε ηχογραφήσει ποτέ κανένα. Ο σύντροφός του (Marc Ribera, από τους Dople Pletina) επέμεινε όμως κι έτσι κάθισαν μαζί τον χειμώνα του 2018 κι έγραψαν το τραγούδι “All I Want for Christmas Is a Synthesizer”.

Ο Ευριπίδης έγραψε τη μουσική και τους στίχους, ο Marc έκανε την παραγωγή και φώναξαν την καλή τους φίλη Eliza Ariadne Kalfa να τραγουδήσει και να συνεισφέρει στιχουργικά. Μέσα σε ένα απόγευμα, το τραγούδι ήταν έτοιμο. Ο Marc δημιούργησε ένα animation video και κάπως έτσι, χωρίς τυμπανοκρουσίες, το τραγούδι κυκλοφόρησε.

Ένα χρόνο μετά, και λίγο πριν κυκλοφορήσει νέο υλικό, ο Ευριπίδης ηχογράφησε ξανά τα φωνητικά με τη βοήθεια της παραγωγού και τραγουδοποιού Elsa de Alfonso, ο Sergio Pérez (SVPER) έκανε τη μίξη και η ταπεινή lo-fi ηχογράφηση μετατράπηκε σε ένα πιασάρικο synth pop τραγούδι έτοιμο για τα dance floors. Θα το διαπιστώσουμε αυτό στην Αθήνα στις 23 Δεκεμβρίου, οπότε και οι Evripidis and his tragedies θα ενώσουν δυνάμεις με τον Kristof επί σκηνής. Όλα αυτά στο Ρομάντσο. Που αλλού;

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA