Categories: ΚΟΣΜΟΣ

«Προληπτικό βομβαρδισμό» τζιχαντιστών πραγματοποίησε η Ινδία – Αντιδράσεις από το Πακιστάν

«Σχεδόν 200 θύματα», άφησαν, κατά το ινδικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN-News18, οι επιδρομές που εξαπέλυσαν 12 αεροσκάφη Mirage 2000 της ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας στο πακιστανικό τμήμα του διαφιλονικούμενου Κασμίρ. Το Πακιστάν «διατηρεί το δικαίωμα στην αυτοάμυνα και στην κατάλληλη απάντηση», ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών του Πακιστάν, γνωστοποιώντας ότι διεξάγεται έκτακτη συνεδρίαση υπό τον πρωθυπουργό Ίμραν Χαν.

Οι επιδρομές στο Μπαλακότ του βορειοανατολικού Πακιστάν σημειώθηκαν καθώς οι εντάσεις έχουν κλιμακωθεί στις δύο γειτονικές χώρες, που διαθέτουν πυρηνικά οπλοστάσια, μετά την επίθεση βομβιστή-καμικάζι στο ινδικό Κασμίρ τη 14η Φεβρουαρίου, στην οποία έχασαν τη ζωή τους 41 παραστρατιωτικοί.

Για «προληπτικό πλήγμα» εναντίον του σημαντικότερου στρατοπέδου εκπαίδευσης της ισλαμιστικής οργάνωσης Τζάις-ι-Μοχάμαντ, η οποία ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση βομβιστή-καμικάζι στο Κασμίρ, έκανε λόγο η κυβέρνηση του Νέου Δελχί.

«Κατά την επιχείρηση, εξαλείφθηκε πολύ μεγάλος αριθμός τρομοκρατών, εκπαιδευτών, ανώτερων στελεχών και τζιχαντιστών εκπαιδευμένων στη διάπραξη επιθέσεων καμικάζι», δήλωσε ο Βιτζάι Γκοχλί, υφυπουργός Εξωτερικών της Ινδίας.

Ο στρατός του Πακιστάν ανακοίνωσε ότι δεν υπήρξαν θύματα ή ζημιές όταν ινδικά μαχητικά «έριξαν βιαστικά» το «φορτίο» τους καθώς αναχαιτίστηκαν από πακιστανικά καταδιωκτικά σε περιοχή κοντά στη λεγόμενη Γραμμή Ελέγχου, τα de facto σύνορα των δύο κρατών.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος του στρατού του Πακιστάν κατήγγειλε ότι ινδικό αεροσκάφος παραβίασε τον πακιστανικό εναέριο χώρο και αναχαιτίστηκε σε τομέα του πακιστανικού τμήματος του Κασμίρ, με αποτέλεσμα να πετάξει «μέρος του φορτίου του» καθώς αποχωρούσε εσπευσμένα, χωρίς να προκληθούν θύματα ή ζημιές.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA