Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Προϋπολογισμός 2015

Πρωτογενές πλεόνασμα στο 3% του ΑΕΠ, ανάπτυξη 2.9%, μείωση της ανεργίας στο 22.6% αλλά και μείωση του χρέους στο 171% του ΑΕΠ προβλέπεται σύμφωνα με τον νέο προϋπολογισμό για το 2015. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Σταϊκούρας παραδέχθηκε πως η τρόικα στις εκτιμήσεις της κάνει λόγο για δημοσιονομικό κενό για το 2015, προσθέτοντας όμως πως η κυβέρνηση δεν θεωρεί ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί.

Για το 2014 ο νέος προϋπολογισμός προβλέπει ανάπτυξη της τάξεως του 0.6% αλλά και άνοδο του πλεονάσματος στο 1.8% η ανεργία θα διαμορφωθεί στο 24.7% και το δημόσιο χρέος θα είναι στα 318 δις ευρώ.

Ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, παρέδωσε σήμερα, παρουσία του πρωθυπουργού, τον προϋπολογισμό στον πρόεδρο της Βουλής και η συζήτηση του θα ξεκινήσει στις 25 Νοεμβρίου. Η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για τον αναμένεται να ξεκινήσει στις 3 Δεκεμβρίου και να ολοκληρωθεί με ονομαστική φανερή ψηφοφορία, τα μεσάνυχτα της Κυριακής 7 του μηνός.

Στις δηλώσεις του ο κ. Χαρδούβελής έκανε λόγο για ”σύγκλιση” στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, πιέζει στο θέμα του προϋπολογισμού, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν έχει υπάρξει επίσημη θέση για παράταση του προγράμματος για ένα έτος.

Δημήτρης Γαλανής

Share
Published by
Δημήτρης Γαλανής