Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Προφυλακίστηκαν τρεις κατηγορούμενοι για διακίνηση μεταναστών στη Ρόδο

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι τρεις αλλοδαποί που είχαν συλληφθεί στη Ρόδο στις 29/4/2021 με την κατηγορία της «συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και διευκόλυνσης παράνομης εισόδου, διαμονής και διακίνησης μεταναστών». Επίσης κατά τη διαδικασία της ανάκρισης προέκυψε η συμμετοχή επτά ακόμα αλλοδαπών στο κύκλωμα, για τους πέντε εκ των οποίων εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης.

Στη συνέχεια και μετά από αξιοποίηση πληροφοριών από τα στελέχη του γραφείου Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής Ρόδου και συνεχόμενων ερευνών στο νησί, εντοπίστηκε και συνελήφθη ο ένας από τους πέντε αλλοδαπούς, ενώ συνελήφθη και δεύτερος στο κέντρο της Αθήνας από την ΕΛ.ΑΣ.

Οι έρευνες συνεχίζονται, τόσο από τη Λιμενική Αρχή Ρόδου όσο και από τη Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων για τον εντοπισμό και σύλληψη των υπολοίπων τριών για τους οποίους εκκρεμούν τα εντάλματα σύλληψης.

Το βράδυ της 29ης Απριλίου στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου της Ρόδου προχώρησαν στη σύλληψη τριών αλλοδαπών (Βουλγαρία, Συρία, Παλαιστίνη) 29, 29 και 34 χρόνων.

Σύμφωνα με το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, οι λιμενικοί μετά από πληροφορίες που είχαν ότι πρόσφυγες έχουν αποβιβασθεί στο νησί, εντόπισαν στην παραλιακή οδό Ρόδου – Καμείρου τον 34χρονο να οδηγεί ΙΧ αυτοκίνητο και μαζί με τον έναν από τους δυο 29χρονους να επιβιβάζει σε αυτό τρεις πρόσφυγες.

Όταν είδαν τους λιμενικούς ανέπτυξαν ταχύτητα για να αποφύγουν τον έλεγχο, ενώ ο 29χρονος και οι τρεις πρόσφυγες τράπηκαν σε φυγή σε δασώδη περιοχή, προς άγνωστη κατεύθυνση. Ακολούθησε καταδίωξη, κατά την οποία ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη ο 34χρονος, ενώ κατασχέθηκε το αυτοκίνητο.

Μετά από έρευνες στην ευρύτερη περιοχή Θεολόγου – Σορώνης εντοπίστηκαν άλλοι 5 πρόσφυγες, ενώ στη συνέχεια, σύμφωνα με τις μαρτυρίες του 34χρονου, συνελήφθη ένας ακόμα 29χρονος και αργότερα εντοπίστηκε και συνελήφθη και ο 29χρονος που είχε διαφύγει.

Πηγή: efsyn

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA