Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Πού στρέφονται οι έρευνες για τη δολοφoνία του Άλκη

Καταιγιστικές εξελίξεις έχει πυροδοτήσει η δολοφονία του 19χρονου, που έγινε τα ξημερώματα της Τρίτης στη Χαριλάου. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ένας 20χρονος που εμπλέκεται στη δολοφονία φέρεται να έχει διαφύγει στην Αλβανία για να αποφύγει την σύλληψή του.

Αποκλειστικό ρεπορτάζ του thestival αναφέρει πως ο δράστης πέρασε τα ελληνοαλβανικά σύνορα προχθές. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης κατάφεραν να τον ταυτοποιήσουν χθες το μεσημέρι. Όταν αναζήτησαν το όνομά του στη βάση δεδομένων της ΕΛ.ΑΣ. διαπίστωσαν ότι το προηγούμενο βράδυ ταξίδεψε για την Αλβανία. Για τον 20χρονο αναμένεται να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης, αναφέρει το NEWS24/7 με τις πληροφορίες να μην έχουν επιβεβαιωθεί από επίσημα χείλη.

Πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, διέψευσαν τις πληροφορίες.

«Δεν έχει ταυτοποιηθεί συνεργός του 23χρονου κατηγορουμένου για την επίθεση, άρα δεν μπορεί να διέφυγε κάποιος» σημείωναν αρχικά. «Ακόμα και αν διέφευγε όμως, υπάρχει διακρατική συμφωνία δικαστικής συνεργασίας Ελλάδας – Αλβανίας όποτε θα εκδίδετο στη χώρα μας» διευκρίνιζαν.

Ανησυχία
Την ανησυχία για τη διαφυγή δραστών στο εξωτερικό είχε εκφράσει σε πρόσφατες δηλώσεις του ο συνήγορος της οικογένειας του 19χρονου Αλέξης Κούγιας λέγοντας ότι οι εμπλεκόμενοι στην δολοφονία ενδέχεται να έχουν φυγαδευτεί στην Αλβανία ή στο εξωτερικό.

Να σημειώσουμε πως οι διωκτικές αρχές αναζητούν οκτώ άτομα που φέρονται να συνδέονται με τη δολοφονία. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές έχουν στοιχεία για δύο από αυτούς, τους οποίους όμως δεν έχουν καταφέρει εντοπίσουν ακόμα.

Σε κάθε περίπτωση, υπάρχει έντονη κινητικότητα, με τις αρχές να κάνουν έρευνες και σε σπίτια ή καταστήματα, ενώ καλούν οπαδούς να καταθέσουν ό,τι πληροφορίες γνωρίζουν για την υπόθεση.

Καπραβέλος: Ο Άλκης ήρθε νεκρός στο νοσοκομείο
Στο μεταξύ, κατά τη διάρκεια της ημέρας, τη δική του μαρτυρία για τον αδικοχαμένο Άλκη και τους φίλους του έδωσε ο Διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος.

Ο κ. Καπραβέλος δήλωσε (ΣΚΑΪ) ότι ο Άλκης μεταφέρθηκε νεκρός στο νοσοκομείο. Αναφέρθηκε επίσης και στους δύο φίλους του που έφτασαν τραυματισμένοι: «Κάνουμε το σταυρό μας στο νοσοκομείο που με τέτοιο ξυλοδαρμό, τέτοιους μώλωπες, τέτοια τραύματα, δεν είχαμε εσωτερικές αιμορραγίες, δεν είχαμε προβλήματα σε άλλα εσωτερικά όργανα», είπε.

Σχετικά με την πορεία της υγείας τους τόνισε: «Κάναμε αξονικές να δούμε αν έχουν εσωτερικά τραύματα. Είναι μια χαρά».

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA