Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Πότε θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση;

Θολό εξακολουθεί να παραμένει το τοπίο σχετικά με την ακριβή ημερομηνία για την επιστροφή των επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα, προκειμένου να ξεκινήσει η τελική φάση της πρώτης αξιολόγησης με την κυβέρνηση.

Πηγή της Eυρωζώνης στις Βρυξέλλες υποστήριζε χθες ότι στόχος είναι να επιστρέψουν μέχρι το τέλος του μήνα ή το αργότερο στις αρχές Μαρτίου, ενώ θεωρούσε ότι η πρώτη αξιολόγηση θα μπορούσε να ολοκληρωθεί πριν από το Πάσχα των Kαθολικών (27 Μαρτίου), υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξει άλλη καθυστέρηση στην επιστροφή των επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα. Αναφορικά με τις τεχνικές ομάδες που άρχισαν να επιστρέφουν σταδιακά στην Ελλάδα από το Σαββατοκύριακο, στις Βρυξέλλες διευκρινίζουν ότι τα τεχνικά κλιμάκια θα ασχοληθούν με τα δημοσιονομικά θέματα και το νέο ταμείο ιδιωτικοποιήσεων και όχι με το ασφαλιστικό.

Σε σχέση με το δημοσιονομικό, μέχρι στιγμής δεν τα έχουν βρει μεταξύ τους το ΔΝΤ και οι Ευρωπαίοι σχετικά με το ποσό που θα χρειαστεί σε βάθος τριετίας, ενώ διαφορές υπάρχουν και για τον προϋπολογισμό του 2016. Πάντως, το βέβαιο είναι πως και οι δύο πλευρές διαφωνούν και με την κυβέρνηση ως προς το ποσό που θα απαιτηθεί.

Για το ταμείο ιδιωτικοποιήσεων, αυτό που επισημαίνουν στις Βρυξέλλες είναι πως υπάρχει ένα πολύ μεγάλο νομοθετικό έργο, που αφορά τη λειτουργία του Ταμείου, το οποίο θα πρέπει να υλοποιηθεί.

Πηγή: naftemporiki.gr

POPAGANDA