Categories: ΚΟΣΜΟΣ

Πώς είναι να είσαι χίπης στην Αμερική του Obama;

Τι σημαίνει να είσαι χίπης την εποχή του Obama; Ο φωτογράφος Steve Schapiro είναι ένας από τους λίγους που μπορούν να δώσουν μια τίμια απάντηση στο παραπάνω ερώτημα καθώς είναι ο άνθρωπος που αποτύπωσε με τον φακό του τη ζωή στην χίπικη συνοικία Haight-Ashbury του San Franciscο στα ένδοξα 60ς.

Ο Schapiro ταξίδεψε την περίοδο 2012-2014 μαζί με τον γιο του Theophilus Donoghue, σε διάφορα εναλλακτικά, χίπικα φεστιβάλ της Αμερικής, όπως τα Burning Man, Shasta Festival και Rainbow Gathering στη Καλιφόρνια.

Οι άνθρωποι που πηγαίνουν σε αυτά τα φεστιβάλ συχνά αποκαλούνται “bliss ninnies” και αυτό ο όρος έδωσε τον τίτλο στο βιβλίο που εξέδωσε ο Schapiro με φωτογραφίες από αυτό του το ταξίδι στα μουσικά φεστιβάλ των νεοχίπηδων: Bliss: Transformational Festivals & the Neo Hippie

Σύμφωνα με τον Schapiro οι νεοχίπηδες δεν είναι τόσο μέσα στην κουλτούρα των ναρκωτικών, καθώς προτιμούν τα βιολογικά προϊόντα και τον διαλογισμό.

Κι επειδή ο Bowie βρίσκεται παντού αυτές τις ημέρες και δικαιολογημένα να πούμε ότι Schapiro είναι ο άνθρωπος που τράβηξε αυτή τη φωτογραφία του Bowie καθώς και το εξώφυλλο του δίσκου του Station to Station.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA
Tags: χίπης