Μετά από συντονισμένη δράση της Ελληνικής Αστυνομίας, ο φυγόδικος καταδικασθείς της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής τελικά εντοπίστηκε και συνελήφθη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Χρήστος Παππάς μεταφέρθηκε στον 10 όροφο της ΓΑΔΑ και φυλάσσεται στα κρατητήρια της Αντιτρομοκρατικής. Το πρωί θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών ο οποίος θα αποφασίσει σε ποια φυλακή θα πάει.
Πληροφορίες του iefimerida.gr αποκαλύπτουν ότι τον φυγόδικο έκρυβε μια 50χρονη γυναίκα από την Ουκρανία, ομοϊδεάτισσα του Χρ. Παππά στο διαμέρισμα επί της οδού 28ης Οκτωβρίου 24 στου Ζωγράφου. Μάλιστα η Ουκρανή είχε πάρει ελληνική υπηκοότητα και ήταν υποψήφια με τον συνδυασμό του έτερου Χρυσαυγίτη Ηλία Κασιδιάρη, στο δήμο Αθηναίων.
Τον περασμένο Φλεβάρη είχε εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης. Σημειώνεται ότι το σήμα της Ιντερπόλ δίνει τη δυνατότητα για την προώθηση ενταλμάτων από τις Αρχές ενός κράτους σε άλλες χώρες, προκειμένου να διευκολυνθούν η σύλληψη και η έκδοσή του.
Η υποχρέωση Παππά να παρουσιάζεται στο Α.Τ. Παπάγου
Ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής είχε υποχρέωση να δίνει το παρών κάθε 1η του μηνός στο ΑΤ Παπάγου, όπου και ο τόπος διαμονής του, ωστόσο την 1/10/2020 δεν εμφανίστηκε οπότε και σήμανε ο συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ.
Σημειώνεται πως ο Χρήστος Παππάς με το βούλευμα 440/2015 είχε περιοριστικούς όρους απαγόρευσης εξόδου από την χώρα, αφαίρεση διαβατηρίου, εμφάνιση κάθε 1η-10-20 κάθε μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα, απαγόρευση κίνησης εκτός Αττικής, και κίνησης με πλωτά και εναέρια μέσα, διανυκτέρευση στο σπίτι του.
Μετά από προσφυγή του με νέο βούλευμα 1426/2015, οι περιοριστικοί όροι μεταβλήθηκαν σε παρουσία του μία φορά στο αστυνομικό τμήμα και κατάργηση της διανυκτέρευσης στο σπίτι του.
Ο Χρήστος Παππάς είχε προσχεδιάσει τη διαφυγή του
Οπως όλα δείχνουν, ο Χρήστος Παππάς είχε προσχεδιάσει και οργανώσει την διαφυγή του από την 1η Οκτωβρίου 2020, όταν έδωσε για τελευταία φορά το παρών στο Αστυνομικό Τμήμα Παπάγου-Χολαργού. Λίγο πριν από την απόφαση του δικαστηρίου, όταν οι αρμόδιοι αξιωματικοί αναζήτησαν ίχνη του Χρήστου Παππά, αυτά είχαν χαθεί, ωστόσο ήλπιζαν πως θα τον εντόπιζαν πριν από την ετυμηγορία ή τουλάχιστον λίγο μετά από αυτή.
Καθώς η απουσία του γινόταν πιο αισθητή, τον αναζήτησαν εντονότερα σε έξι τόπους διαμονής ακόμη και στο Άγιο Όρος, άλλα μοναστήρια, στην Αλβανία που ο Χρήστος Παππάς είχε επαφές και ταξίδια στο παρελθόν, ακόμη και νησιά, χωρίς θετικό αποτέλεσμα.