Categories: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ακούστε το πρώτο τραγούδι των Portishead εδώ κι 6 χρόνια

Είναι γνωστό ότι οι Portishead, οι βασικοί διαμορφωτές του ήχου του trip hop και περήφανα τέκνα της κινηματογραφικής μελαγχολίας και του Μπρίστολ, δεν είναι και οι πιο παραγωγικοί μουσικοί στον κόσμο. Τους αρέσουν οι μεγάλες παύσεις, δεν είναι τυχαίο ότι σε πάνω από 20 χρόνια πορείας έχον κυκλοφορήσει μόλις τρία άλμπουμ – μεταξύ του δεύτερου (1997) και του τρίτου (2008), μάλιστα, μεσολάβησαν 11 χρόνια.

Κι εκεί που κάθε φορά αναρωτιόμαστε αν το έχουν διαλύσει σιωπηλά, έρχονται και μας πετάνε ένα τυράκι αναζοπυρώνοντας την ελπίδα ότι θα ξαναδούμε ολοκληρωμένη δουλειά τους. Αυτή τη φορά είναι μια διασκευή στο κλασικό “SOS” των ABBA για το σάουντρακ της ταινίας High-Rise που σκηνοθετεί  ο Ben Wheatley και πρωταγωνιστεί ο φορμαρισμένος Tom Hiddleston μαζί με τις Sienna Miller και Elizabeth Moss.

Φυσικά, ξεχάστε το party tune που ηχογράφησαν κάποτε οι Σουηδοί popsters κι ακούστε παρακάτω ένα παγερό στοιχειωμένο cover με την Beth Gibbons να είναι όσο παγερή κι αποξενωμένη εμφανίστηκε πριν 8 χρόνια στο Third. 

Ορίστε και το original, για να (ξανα)ευθυμήσετε…

Παναγιώτης Μένεγος

Share
Published by
Παναγιώτης Μένεγος