Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Πολίτες της Λέσβου ζητούν να τους επιτραπεί η φιλοξενία προσφύγων στα σπίτια τους λόγω κακοκαιρίας

Οι κάτοικοι της Λέσβου, μέσω ανοιχτής επιστολής ζητούν τη δημιουργία ενός κατάλληλου πλαισίου, που να τους επιτρέπει να ανοίξουν τα σπίτια τους προκειμένου να φιλοξενήσουν πρόσφυγες του Καρά Τεπέ, οι οποίοι βρίσκονται στο έλεος της κακοκαιρίας, ζώντας σε ακατάλληλες απέναντι στις έντονες καιρικές συνθήκες σκηνές.

Όπως επισημαίνουν στην επιστολή τους που δημοσίευσε η τοπική ιστοσελίδα της Μυτιλήνης «Στο Νησί», «γνωρίζουμε ότι αυτοί οι άνθρωποι υποφέρουν τον χειμώνα στα camps. Γνωρίζουμε, από την άλλη πως υπάρχουν δεκάδες οικογένειες τόσο στο νησί της Λέσβου όσο και αλλού που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν όσο κρατάει η βαρυχειμωνιά κάποιους ανθρώπους».

«Υπάρχουν πολίτες που θέλουν να βοηθήσουν τον συνάνθρωπο και ανοίγουν τα ίδια τους τα σπίτια. Απαντήστε τους αν μπορούν να το κάνουν και αν όχι γιατί. Γιατί πρέπει να κοιμηθούν και σήμερα γνωρίζοντας ότι ένα παιδί θα μπορούσε να κοιμάται στα ζεστά , ότι θα μπορούσαν εκείνοι να το κοιμίσουν στα ζεστά μα αντίθετα τρέμει από το κρύο σε ένα απαίσιο τσαντίρι, μέσα στη λάσπη;», αναφέρουν εν συνεχεία.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την επιστολή

Λουίζα Σολομών-Πάντα