Πόλεμος στην Ουκρανία: «Σκλάβοι δε γίναμε ούτε θα γίνουμε ποτέ», δήλωσε ο Ζελένσκι

Πάνω από 60.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τις πολιορκημένες πόλεις τους την Τετάρτη, καθώς η ρωσική επίθεση στην Ουκρανία εισήλθε τα ξημερώματα στην τρίτη εβδομάδα της, σύμφωνα με τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι. 

Ο αριθμός που επικαλέστηκε ο Ζελένσκι σήμερα, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του μέσω Telegram, ήταν υψηλότερος από την προηγούμενη εκτίμηση που έκανε λόγο για 35.000. 

Αναφερόμενος στο περιστατικό βομβαρδισμού νοσοκομείου στη Μαριούπολη, επιβεβαίωσε πως υπάρχουν τρεις νεκροί, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί, καθώς και 17 τραυματίες. 

Ο Ζελένσκι καταδίκασε την επίθεση ως «θηριωδία», τη στιγμή που ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ ισχυρίστηκε πως το μαιευτήριο υπέθαλπε Ουκρανούς στρατιώτες. 

«Τα ρωσικά στρατεύματα έχουν ήδη προκαλέσει ανθρωπιστική κρίση στην Ουκρανία, όμως αυτό είναι μόνο ένα μέρος τού σχεδίου τους» κατήγγειλε ο ίδιος. «Θέλουν να ταπεινώσουν το λαό μας, να τον κάνουν να γονατίσει ώστε να πάρουν και το ψωμί από τα χέρια των κατοίκων» είπε ο ίδιος. 

«Δεν γίναμε σκλάβοι κι ούτε θα γίνουμε ποτέ – γιατί αυτή είναι η ψυχή μας και το πεπρωμένο μας» πρόσθεσε ο ίδιος, διαμηνύοντας πως, μετά τον πόλεμο, όλα θα ξαναχτιστούν και ο σχεδιασμός γι’αυτό βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη από την κυβέρνηση. «Δε θα υπάρξει ίχνος της ρωσικής εισβολής» διαβεβαίωσε. 

O Ουκρανός πρόεδρος κάλεσε τους εταίρους της χώρας του σε όλο τον κόσμο να δώσουν λύσεις ρεαλιστικές και όχι αφηρημένες απόψεις. 

POPAGANDA