Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Έφτασε στην Πολωνία η ανθρωπιστική βοήθεια της Ελλάδας

Στην Πολωνία έφτασε η ανθρωπιστική βοήθεια που έστειλε η Ελλάδα για την Ουκρανία, με επικεφαλής τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκου Χαρδαλιά. 

«Η Ελλάδα πάντα με τη σωστή πλευρά της ιστορίας! Αποστολή εξετελέσθη», έγραψε στα social media ο υφυπουργός, δημοσιεύοντας φωτογραφίες από την άφιξη της αποστολής στην Πολωνία. 

Η ανθρωπιστική βοήθεια αποτελείται από ιατροφαρμακευτικό υλικό και είδη πρώτης ανάγκης και η μεταφορά έγινε με C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας και πολιτικά αεροσκάφη cargo. Τον κ. Χαρδαλιά συνοδεύει ο υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ, αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ.

«Από την πρώτη στιγμή της ρωσικής εισβολής, η Ελλάδα με τους συμμάχους της ύψωσε το ανάστημά της και τη φωνή της ενάντια στην κατάφωρη παραβίαση των αρχών του διεθνούς δικαίου και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας. Είμαστε δίπλα στην Ουκρανία με κάθε τρόπο», δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς χθες, Κυριακή, πριν από την αναχώρηση της αποστολής από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος». «Η αλληλεγγύη μας, οι ευχές μας, οι προσευχές μας είναι δίπλα στον ουκρανικό λαό και στους ομογενείς μας, οι οποίοι υπέστησαν τόσο τραγικές απώλειες», συμπλήρωσε. 

POPAGANDA