Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Πλημμύρες και προβλήματα από την έντονη βροχόπτωση σε Καρδίτσα, Βόλο και Άρτα

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η κοινότητα Καρίτσης Δολόπων του δήμου Λίμνης Πλαστήρα

Με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, κηρύσσεται σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας η κοινότητα Καρίτση Δολόπων της Δημοτικής Ενότητας Νεβρόπολης Αγράφων, του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, Περιφέρειας Θεσσαλίας, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τα κατολισθητικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν την 29-12-2020 στη παραπάνω περιοχή.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα ισχύει από την ημερομηνία εκδήλωσης των φαινομένων και για έξι μήνες, δηλαδή έως και 29 Ιουνίου 2021. Μετά το τέλος του καθορισθέντος χρόνου, θα γίνει, χωρίς νέο έγγραφο, άρση της κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας.

Βόλος: Γεμάτος νερά από την δυνατή βροχή ο αγωνιστικός χώρος του Πανθεσσαλικού Σταδίου

Έντονα καιρικά φαινόμενα με κύριο χαρακτηριστικό την συνεχή δυνατή βροχόπτωση επικρατούν στον Βόλο και όλη την Μαγνησία από νωρίς το πρωί και πιθανολογείται ότι ίσως αναβληθεί ο ποδοσφαιρικός αγώνας Βόλου-Ατρόμητου Περιστερίου για την 14η αγωνιστική της Super League 1.

Το Πανθεσσαλικό Στάδιο διαθέτει υπερσύχρονες εγκαταστάσεις και εξαιρετικό σύστημα απορροής και αποστράγγισης των υδάτων, ωστόσο η βροχή είναι τόσο έντονη και συνεχής από το πρωί που ίσως να μην ανταποκρίνονται τα συστήματα αποχέτευσης σε τέτοιες ακραίες περιπτώσεις.

Αν θα διεξαχθεί τελικά ο αγώνας Βόλου-Ατρόμητου Περιστερίου για την Super League 1 ,που είναι προγραμματισμένος για τις 5.30 το απόγευμα, θα αποφασισθεί την τελευταία στιγμή από τον διαιτητή και τους βοηθούς του, οι οποίοι και θα ελέγξουν την καταλληλότητα του αγωνιστικού χώρου του Πανθεσσαλικού Σταδίου.

Προβλήματα από την έντονη βροχόπτωση στον Δήμο Ν. Σκουφά στην Άρτα

Προβλήματα στον Δήμο Ν. Σκουφά στην Άρτα δημιούργησαν οι σφοδρές βροχοπτώσεις που πλήττουν το τελευταίο 24ωρο την περιοχή και ιδιαίτερα τη δημοτική ενότητα Πέτα, όπου παρατηρούνται κατολισθήσεις και πλημμυρικά φαινόμενα.

Στον ορεινό όγκο, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, έχουν παρατηρηθεί κατολισθήσεις, ενώ, εκτός από τις υποδομές, πλημμύρισαν και υπέστησαν ζημιές, πολλά σπίτια αλλά και καλλιέργειες σε διάφορες περιοχές, όπως το Νεοχώρι, το Κομπότι, οι Άγιοι Ανάργυροι, η Κόπραινα, η Αγία Παρασκευή, ο Παχυκάλαμος, τα Κολομόδια, ο ‘Αγιος Δημήτριος, η Αμφιθέα κι ο ‘Αγιος Ταξιάρχης. Επίσης ο επαρχιακός δρόμος Καραμούτσι – Νεοχωράκι έχει καταστραφεί και θα παραμείνει κλειστός.

Οι υπηρεσίες του Δήμου Ν. Σκουφά σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία βρίσκονται επί ποδός επί 24ωρου βάσεως, ώστε να αποκαταστήσουν βλάβες και όσες ζημιές είναι δυνατόν αυτή τη στιγμή.

Επίσης η Δημοτική Αρχή επισημαίνει στους πολίτες, «να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους, να αποφεύγουν σημεία τα οποία έχουν παρατηρηθεί κατολισθήσεις αλλά και τους πλημμυρισμένους δρόμους, και σε καμία περίπτωση να μην προσπαθούν να περάσουν από χειμάρρους».

Στέλλα Σαρρή

Share
Published by
Στέλλα Σαρρή