Categories: TECHNEWS

Πλέον μπορείς να χειρίζεσαι τις συσκευές σου με ένα προσωρινό ταττού

Ήταν θέμα χρόνου μέχρι να μπορούμε να ελέγχουμε την τεχνολογία με τα σώματά μας. Ερευνητές σε συνεργασία με το ερευνητικό κέντρο της Microsoft και την Cindy Hsin-Liu Kao, φοιτήτρια στο Media Lab του ΜΙΤ, έχουν σχεδιάσει προσωρινά τατουάζ που επιτρέπουν να ελέγχεις συσκευές όπως ηχητικά συστήματα και κινητά τηλέφωνα, απλά ακουμπώντας το δέρμα σου.

Πώς δουλεύει;

Ένα ηλεκτρικό κύκλωμα είναι χαραγμένο πάνω σε φύλλο χρυσού για να δημιουργήσει το τατουάζ. Αυτό με το που το βάλεις στο δέρμα σου, παίρνει την φόρμα του και τα στοιχεία του μοιάζουν με παραδοσιακές διεπιφάνειες χρήστη. Με άλλα λόγια, λειτουργεί σαν ένα κανονικό κουμπί, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να κάνετε πράγματα όπως το να ανεβάζετε την ένταση στο κινητό σας απλά χαϊδεύοντας το δέρμα σας.

Ενώ το DuoSkin δεν είναι άμεσα διαθέσιμο αυτήν την στιγμή, οι δημιουργοί του πιστεύουν ότι θα μπορούσε να διατεθεί στη αγορά. Πακεταρισμένα ηχεία θα μπορούσαν να έρθουν μαζί με ένα σετ τατουάζ που θα επιτρέπουν στην μουσική να ελέγχεται εξ αποστάσεως, για παράδειγμα.

Τι εποχή κι αυτή! 

Πηγή: Independent

Αναστασία Βαϊτσοπούλου

Share
Published by
Αναστασία Βαϊτσοπούλου