Categories: ΚΛΠ

Ποιο από τα μεγάλα φεστιβάλ μουσικής είναι το πιο ακριβό;

Η αυλαία για τα μεγάλα φεστιβάλ μουσικής ξεκίνησε μαζί με τις πρώτες ζεστές ανοιξιάτικες μέρες. Ξέρουμε ότι ακόμα κλαις πάνω από τις φωτογραφίες που έσκασαν από το πρώτο σαββατοκύριακο του Coachella, όμως το  No.1 Currency και η Guardian μας ενημερώνουν πως ίσως να έχυνες πικρά δάκρυα, αν πήγαινες, καθώς έβαλαν κάτω τα νούμερα, τα λογάριασαν και βρήκαν ποια είναι τα ακριβότερα μουσικά φεστιβάλ του κόσμου, που θα έκαναν την τσέπη σου να πλαντάξει στο κλάμα.

Το Coachella φυσικά, καταλαμβάνει την πρώτη θέση με κόστος 259 ευρώ την ημέρα. Την δεύτερη θέση, με μόλις ένα ευρώ κάτω διαφορά, (δηλαδή 258 ευρώ την ημέρα) καταλαμβάνει το Tomorrowland στο Βέλγιο, φεστιβάλ – όνειρο για πολλούς. Στην τρίτη θέση έρχεται το λασπώδες Glastonbury με κόστος 184.50 ευρώ την ημέρα και έπειτα ακολουθεί το Exit, στην Σερβία με 75 ευρώ ανά ημέρα (Ζήτω τα Βαλκάνια!).

Η έρευνα επίσης επικεντρώθηκε και σε κάποιους άλλους σημαντικούς παράγοντες, όπως ας πούμε, στο ποιο φεστιβάλ έχει την πιο ακριβή μπύρα ή το συνολικό κόστος του ταξιδιού για να πας και να ‘ρθεις από αυτό. Σε αυτές τις κατηγορίες τα αποτελέσματα είναι τα εξής:

Δεν κάνεις εύκολα κεφάλι στο Coachella και πάλι, καθώς η μπύρα κοστίζει περίπου 8 ευρώ. Στο Sonar όμως, που η μπύρα έχει 1 εύρω, θα περάσεις ζάχαρη. Αν επίσης θες να τσιμπήσεις κάτι μαζί με την μπυρίτσα σου, στο Sziget θα σκάσεις γύρω στα 12 ευρώ, ενώ σε επίπεδα βρώμικου έξω από το Terra Vibe κινούνται οι τιμές στο Open’er Festival της Πολωνίας, με το φαγητό να κοστίζει από 4 -5 ευρώ. Για να φτάσεις στο Rockslide festival στη Δανία θα σου στοιχίσει περίπου 889 ευρώ, αλλά μάλλον τα ναύλα θα σε φτάσουν μέχρι το Exit που στοιχίζει 300 ευρώ και είναι το φθηνότερο στην κατηγορία.

Εσύ που θα δώσεις τα ευρώ σου; 

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA