Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Ποινική δίωξη για κακούργημα στον δάσκαλο που έστελνε ανάρμοστα μηνύματα σε μαθήτριες

Αντιμέτωπος με μία κακουργηματικού βαθμού κατηγορία και ένα πλημμέλημα οδηγήθηκε στον ανακριτή για να απολογηθεί ο εκπαιδευτικός, ο οποίος συνελήφθη μετά από καταγγελίες για παρενόχληση μαθητριών του.

Σε βάρος του ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για το κατάχρηση ανηλίκων που έχουν εμπιστευτεί στον δράστη να τα επιβλέπει ή να τα φυλάσσει, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, καθώς και για προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας -μέσω διαδικτύου- ανηλίκων που δεν έχουν συμπληρώσει τα 15 έτη, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Σύμφωνα με τους γονείς τριών κοριτσιών, ο 55χρονος δάσκαλος δημοτικού στα νοτιοανατολικά προάστια, πατέρα ανήλικων παιδιών, φέρεται να έστελνε μηνύματα ερωτικού περιεχομένου μέσω εφαρμογών σε μαθήτριές του από τις οποίες ζητούσε να βρεθούν εκτός σχολείου επιδιώκοντας παράλληλα να δημιουργήσει οικειότητα μαζί τους.

Ανακριτής και εισαγγελέας έκριναν ότι ο εκπαιδευτικός, που συνελήφθη για παρενόχληση ανηλίκων του με ανάρμοστα μηνύματα, μπορεί να αφεθεί ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων, μεταξύ των οποίων η απαγόρευση προσέγγισης των μαθητριών των οποίων οι γονείς τον κατήγγειλαν. Του απαγορεύτηκε να μην τις πλησιάσει σε απόσταση κάτω των 500 μέτρων και να επικοινωνήσει με οποιοδήποτε μέσο μαζί τους.

Επίσης, του επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από την χώρα, υποχρέωση εμφάνισης ανά τακτά διαστήματα σε αστυνομικό τμήμα και καταβολή χρηματικής εγγύησης 5.000 ευρώ. (Πηγή: ΕΦ.ΣΥΝ.)

Αντιγόνη Πάντα-Χαρβά

Share
Published by
Αντιγόνη Πάντα-Χαρβά