Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Ποιες αλλαγές θα συνοδεύσουν τις νέες ταυτότητες

Προκειμένου οι ταυτότητες να τηρούν τις αναγκαίες και σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δρομολογεί τη διαδικασία αντικατάστασης των παλαιών από τις νέες ταυτότητες.

Τα χαρακτηριστικά των νέων ταυτοτήτων, πρόκειται να είναι αντίστοιχα με εκείνα των υπολοίπων κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ η αντικατάσταση των παλαιών με τις νέες, αποτελεί συμβατική υποχρέωση της Ελλάδας προς της Ε.Ε. από τα μέσα περίπου του 2000. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή» της Κυριακής, η αντικατάστασή τους θα ξεκινήσει από την Αττική.

Ακόμη, τα τεχνικά χαρακτηριστικά καθώς και το κόστος των ταυτοτήτων έχουν ήδη καθοριστεί, και εντός των επόμενων ημερών, πρόκειται να γίνουν προσφορές από τις μεγαλύτερες εταιρίες ανά τον κόσμο.

Το υλικό από το οποίο θα είναι κατασκευασμένες οι ταυτότητες θα είναι το πλαστικό, κι επιπλέον θα διαθέτουν μικροτσίπ στα οποία θα είναι αποθηκευμένα τα στοιχεία που αφορούν τα φυσικά χαρακτηριστικά του κατόχου. Η φωτογραφία και το ονοματεπώνυμο του κατόχου θα εξακολουθούν να βρίσκονται στις ταυτότητες, ωστόσο καταργείται η παρουσία του δακτυλικού αποτυπώματος. 

Η χρηματοδότηση της διαδικασίας της έκδοσης των νέων ταυτοτήτων, θα πραγματοποιηθεί από τα απόρρητα κονδύλια του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Το κόστος της αντικατάστασης των παλαιών ταυτοτήτων, ανέρχεται περίπου στα 80 εκατ. ευρώ. ενώ κάθε νέο έγγραφο θα κοστίζει από 8 έως 10 ευρώ και το αντίτιμο θα το πληρώνει ο πολίτης.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA