Η τάση της παγκοσμιοποίησης, μεταξύ άλλων, δίνει την δυνατότητα στις μεγάλες μητροπόλεις να έχουν «στην πόρτα τους» γεύσεις από κάθε γωνιά του κόσμου, με τις ethnic κουζίνες να αποτελούν food trend. Έχοντας, έτσι, πρόσβαση σε κάθε κουζίνα του κόσμου, ποιά πιστεύει ο Anthοny Bourdain ότι θα είναι η επόμενη κουζίνα που θα μονοπωλήσει το γαστρονομικό ενδιαφέρον;
Σύμφωνα με τον σεφ, η φιλιππινέζικη κουζίνα είναι «υποτιμημένη», «κυρίαρχη» και «σε εξέλιξη». Και πιστεύει πως οι…δυτικοί ουρανίσκοι είναι έτοιμοι γι’ αυτήν: «Πιστεύω πως τα φιλιππινέζικα πιάτα είναι τα πιο πιθανά να κυριαρχήσουν γρηγορότερα από άλλα», δήλωσε στο CNN.
Ένα από τα αγαπημένα του πιάτα αυτή της εθνικής κουζίνας είναι το sisig, το οποίο περιέχει μύτη, σαγόνι, αυτιά και γλώσσα χοιρινού. «Πιστεύω πως το sisig βρίσκεται στην τέλεια θέση για να κερδίσει την καρδιά και το μυαλό ολόκληρου του κόσμου» είπε, συμπληρώνοντας ότι είναι ένα πιάτο «κάζουαλ, προσιτό και αυτό ακριβώς που χρειάζεσαι μετά από μερικές μπύρες».
Ακούγεται πεντανόστιμο και περιμένουνε, λοιπόν, αν ο Bourdain θα επιβεβαιωθεί και η φιλιππινέζικη κουζίνα θα γίνει το νέο food trend.
Πηγή: The Independent