Categories: ΚΛΠ

Ποιά είναι η ιδανική διαφορά ηλικίας στα ζευγάρια;

Σε μελέτη 3.000 ατόμων που δημοσιεύθηκε πρόσφατα από το Πανεπιστήμιο Emory στην Ατλάντα των Η.Π.Α., οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η μεγάλη διαφορά ηλικίας  μεταξύ των ζευγαριών αυξάνει κατά πολύ τις πιθανότητες χωρισμού τριάντα φορές περισσότερες από ότι σε ένα ζευγάρι ίσης ηλικίας  και πώς η σχέση αυτή έχει περιορισμένο προσδόκιμο ζωής. 

Ποια είναι, λοιπόν, η πρόγνωση; Αν έχετε περίπου πέντε χρόνια διαφορά με τον αγαπημένο σας, θα έχετε να αντιμετωπίσετε 18% περισσότερες πιθανότητες χωρισμού. Αν έχετε διαφορά περίπου δέκα ετών, το ποσοστό αποτυχίας αυξάνεται μέχρι το 39%. Όσο για τα ζευγάρια με τουλάχιστον μια 20ετία διαφορά, οι πιθανότητες χωρισμού αγγίζουν, το εντυπωσιακό, 95%.

Και ποια είναι τελικά η χρυσή τομή; Αποδεικνύεται πώς για τα ζευγάρια με ένα μόνο χρόνο διαφορά (ποιος είναι μικρότερος και ποιος μεγαλύτερος δεν έχει σημασία) μειώνονται οι πιθανότητές στο 3%.

Επειδή ο καθένας μας είναι διαφορετικός και υπάρχουν διάφορα είδη σχέσεων, οι ερευνητές κατάφεραν να καταλήξουν σε αυτά τα αποτελέσματα, λαμβάνοντας υπόψη και άλλους παράγοντες -τα παιδιά, τον τρόπο ζωής και τη συμπεριφορά. 

Πηγή: Gamos

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA