Categories: ΚΟΣΜΟΣ

Πέθανε ο σπουδαίος Μεξικανός μουσικός Vicente Fernández

Το Μεξικό θρηνεί την απώλεια του “Βασιλιά της μουσικής ranchera”, Vicente Fernández που έφυγε την Κυριακή σε ηλικία 81 ετών. Τραγουδιστής, ηθοποιός και παραγωγός, ο Vicente, στην καριέρα του που μετρά 5 δεκαετίες κέρδισε πολλά βραβεία και διακρίσεις, ανάμεσα σε αυτά και δώδεκα Grammys και Latin Grammys, πούλησε εκατομμύρια άλμπουμ και έπαιξε σε δεκάδες ταινίες.

Το “Είδωλο του Μεξικού”, ο τραγουδιστής των Μαριάτσι, που ήταν φημισμένος για τα φαρδιά σομπρέρο του και για τα ρομαντικά τραγούδια του πέθανε σε νοσοκομείο στη Γκουανταλαχάρα, την πόλη που γεννήθηκε. Ο Vicente έχει χαρακτηριστεί και ο “Σινάτρα της μουσικής ranchera”. Έξω από το νοσοκομείο όπου απεβίωσε συγκεντρώθηκε πλήθος θαυμαστών για να τον αποχαιρετήσει.

«Λυπημένη μέρα, χωρίς λόγια. Η ιστορία της μεξικάνικης μουσικής θα φέρει πάντα το όνομά σου, Vicente φίλε, είσαι και θα είσαι πάντα ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ», έγραψε στο Twitter ο Ισπανός τραγουδιστής της ποπ Alejandro Sanz ενώ η κουβανοαμερικανίδα σταρ Gloria Estefan περιέγραψε τον εαυτό της ως μεγάλη θαυμάστρια του Fernández γράφοντας στο Twitter: «Θα συνεχίσω να τον αγαπώ, να τον σέβομαι και να τον θαυμάζω λόγω του σπουδαίου ανθρώπου που ήταν και του έντονου αποτυπώματος που άφησε στην ιστορία».

Ο Πρόεδρος του Μεξικού, Andres Manuel Lopez Obrador, δημοσίευσε ένα συλλυπητήριο μήνυμα στο Twitter για την «Οικογένεια, τους φίλους και τα εκατομμύρια θαυμαστές του Vicente Fernández, σύμβολο της μουσικής ranchera της εποχής μας, γνωστός και αναγνωρισμένος στο Μεξικό και στο εξωτερικό».

Ο Fernández νοσηλευόταν σε νοσοκομείο από τον Αύγουστο μετά από μία πτώση που είχε στο ράντσο του κοντά στη Γκουανταλαχάρα η οποία προκάλεσε τραυματισμό του νωτιαίου μυελού στην αυχενική μοίρα της σπονδυλικής στήλης και είχε αναγκαστεί να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Πριν από την επέμβαση, ο Fernández είχε γράψει ένα μήνυμα στον λογαριασμό του στο Instagram που συγκίνησε τους θαυμαστές του αλλά είχε προκαλέσει και ανησυχία: «Μην εγκαταλείπεις τα όνειρά σου. Το να αφιερώσω τη ζωή μου στο τραγούδι ήταν η καλύτερη απόφαση που θα μπορούσα να είχα πάρει», ολοκληρώνοντας με τη φράση: «Chente sigue siendo el rey», μια ωδή στο τραγούδι του “El Rey”, που τον καθιέρωσε ως τον «Βασιλιά της Ranchera».

Είχε ονομάσει το ράντσο του Los Potrillos -τα μικρά πουλάρια- αναφερόμενος στους τρεις γιους του. Ο γιος του Alejandro Fernández που ακολούθησε την καριέρα του πατέρα του και θεωρείται επίσης ένας από τους πιο σπουδαίους τραγουδιστές της χώρας και είδωλο των Μαριάτσι, στην τελευταία του συναυλία που έδωσε στις 10 Δεκεμβρίου στην πόλη του Μεξικού, γνωρίζοντας ότι ο πατέρας του παλεύει να κρατηθεί στη ζωή, τραγούδησε την μεγάλη επιτυχία του Vicente, “Acá Entre Nos”, ξεσπώντας σε λυγμούς στη σκηνή. 

Στην κηδεία ο Alejandro τραγούδησε ένα τελευταίο τραγούδι στον πατέρα του, κρατώντας αγκαλιά τη μητέρα του, με τη συνοδεία μιας μεγάλης ορχήστρας Μαριάτσι που και εκείνοι με τη σειρά τους αφιέρωσαν τα τραγούδια τους στον μεγάλο μουσικό.

Αντιγόνη Πάντα-Χαρβά