Categories: ΚΟΣΜΟΣ

Πέθανε ο γηραιότερος άνθρωπος του κόσμου

Σύμφωνα με τα χαρτιά του, ο Sodimedjo (γνωστός και ως ο «παππούς Ghoto» γεννήθηκε το 1870. Ωστόσο στην Ινδονησία η καταγραφή των γεννήσεων ξεκίνησε στις αρχές του 1900 και έχουν υπάρξει λάθη στο παρελθόν.

Παρόλα αυτά οι αρχές είπαν στο BBC ότι τα χαρτιά του είναι έγκυρα, βάση με αρχεία που εκείνος παρείχε και συνεντεύξεων που είχαν γίνει.

Ο Sodimedjo νοσηλεύτηκε στις 12 Απριλίου στο νοσοκομείο λόγω αδιαθεσίας που ένιωθε και επέμενε να πάρει εξιτήριο όσο το δυνατόν γρηγορότερα για να γυρίσει στο σπίτι του.

«Από την στιγμή που γύρισε από το νοσοκομείο έτρωγε και έπινε  πολύ λίγο» ο εγγονός του Suyanto είπε στο BBC. «Άντεξε μόλις λίγες ημέρες- από εκείνη τη στιγμή μέχρι και το θάνατό του αρνιόταν να φάει και να πιει.»

Όταν τον ρωτούσαν ποιο είναι το μυστικό της μακροζωίας τους έλεγε πως η υπομονή είναι το βασικότερο και πως έζησε τόσο πολύ γιατί είχε ανθρώπους γύρω του να τον φροντίζουν.

Φανατικός καπνιστής ως το τέλος, είδε τέσσερις συζύγους, δέκα αδέρφια και όλα του τα παιδιά να πεθαίνουν πριν από αυτόν. Στο χωριό όπου μεγάλωσε ήταν ένας ντόπιος ήρωας για τις ιστορίες που έλεγε από τους πολέμους μεταξύ Δανίας και Ιαπωνίας.

Ο εγγονός του ανακοίνωσε πως ο Sodimedjo τάφηκε την Δευτέρα το πρωί στο τοπικό νεκροταφείο σε σημείο που είχε αγοράσει αρκετά χρόνια πριν. «Δεν ζητούσε πολλά. Πριν πεθάνει απλά ήθελε εμάς την οικογένεια τους να τον αποχαιρετήσουμε.»

Αν όλα όσα έλεγε ο «παππούς Ghoto» ισχύουν τότε ξεπέρασε την Γαλλίδα Jeanne Calment, που  ήταν 122 χρονών όταν πέθανε και ο μέχρι τώρα γηραιότερος άνθρωπος του πλανήτη.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA