Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε ο σεναριογράφος Λευτέρης Καπώνης

Πέθανε σε ηλικία 70 ετών ο σεναριογράφος και συγγραφέας Λευτέρης Καπώνης, μετά από μάχη με τον καρκίνο. Για τη μάχη του με τον καρκίνο είχε μιλήσει δημόσια το 2016 σε συνέντευξη στην εφημερίδα Freddo και μίλησε για το πρόβλημα υγείας του.
«Πήγα για ρευματοειδή αρθρίτιδα στα δάχτυλα και μου έκαναν ένα σωρό εξετάσεις για άλλα πράγματα. Ο γιατρός μου έδινε ένα 5% να έχω κάτι σοβαρό και τελικά είχα αυτό. Ήμουν στα Εφημερεύοντα και ο γιατρός ήταν μικρός και ό,τι είχε διαβάσει το εφάρμοζε. Μου είπε μια γιατρίνα πως είμαι πολύ τυχερός που έπεσα πάνω σε αυτόν που τα τσεκάριζε όλα. Όπως, επίσης, ήμουν τυχερός, γιατί με προειδοποίησε μια αρθρίτιδα. Τελικά το πρόβλημα το είχα στον πνεύμονα. (…) Ο γιατρός μού είπε πως αυτό αντιμετωπίζεται εύκολα με τη χημειοθεραπεία. Με χτύπησε στην πλάτη και μου είπε πως είμαι ασφαλής».
Ο Λευτέρης Καπώνης γεννήθηκε στη Γουριά Μεσολογγίου το 1947. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης χωρίς να πάρει πτυχίο. Από το 1981 εργάστηκε ως σεναριογράφος στον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Σε σενάριά του βασίστηκαν τα σίριαλ Δίψα, Τελευταίοι Εγγονοί, Αφρικα, Παλίρροια, Τζιβαέρι, Το Φτερούγισμα του Γλάρου, Η Αγάπη της Γάτας, Και οι Παντρεμένοι Έχουν Ψυχή κ.ά. Από τον Οργανισμό Λιβάνη κυκλοφορούν τα βιβλία του: Το Σημάδι του Έρωτα, Το Φτερούγισμα του Γλάρου, Παλίρροια, Τζιβαέρι.
POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA