Categories: ΕΛΛΑΔΑ

«Περιμέναμε την αλλαγή κατηγορίας»: Δυσαρεστημένοι οι γονείς του Ζακ με την πρόταση του εισαγγελέα

Τη δυσαρέσκεια τους για την εισαγγελική πρόταση εξέφρασαν σε δηλώσεις τους οι γονείς του Ζακ Κωστόπουλου, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή τον Σεπτέμβριο του 2018 στον πεζόδρομο της οδού Γλάδστωνος έπειτα από τα σφοδρά χτυπήματα που δέχθηκε στο κεφάλι.

Οι γονείς του αδικοχαμένου Ζακ, τόνισαν ότι ανέμεναν από τον εισαγγελέα αφενός να προτείνει την μετατροπή της κατηγορίας από «θανατηφόρα σωματική βλάβη» σε «ανθρωποκτονία εκ προθέσεως» και αφετέρου να εισηγηθεί την ενοχή και των τεσσάρων κατηγορούμενων αστυνομικών, (εκτός από τον κοσμηματοπώλη και τον μεσίτη) οι οποίοι, όπως είπαν, δεν έπραξαν το καθήκον τους.

Ειδικότερα, η μητέρα του 33χρονου ακτιβιστή, Ελένη Κωστοπούλου κατά την έξοδο της από το δικαστήριο δήλωσε σχετικά:

«Περιμέναμε την αλλαγή κατηγορίας. Από τις απολογίες τους προέκυψε ότι δεν έχουν μετανοήσει και το μυαλό μου πάει στη λέξη δόλος. Υπήρχε κάτι που τους οδήγησε να συμπεριφερθούν έτσι. Οι αστυνομικοί υπερέβησαν το καθήκον τους και σαν αστυνομία δεν έκαναν τίποτα. Ακόμα υπάρχουν πολλά σημεία που δεν διερευνήθηκαν, δεν συλλέχθηκαν στοιχεία, μάρτυρες δεν βρέθηκαν. Αυτό τους καθιστά, όπως είχε πει και ο άντρας μου, δίπλα υπεύθυνους για τη βία που άσκησαν και δεν βοήθησαν. Να εξιχνιαστεί αυτή η υπόθεση. Πολλά στοιχεία και μαρτυρίες χάθηκαν και τους θεωρώ υπεύθυνους».
 
Από την πλευρά του ο πατέρας του Ζακ, επεσήμανε:

«Περίμενα από τον εισαγγελέα να είναι πιο αυστηρός για τους αστυνομικούς. Δεν έλεγξαν τα κινητά τηλέφωνα των κατηγορουμένων. Υπήρχε καθαρά δόλος. Υπάρχει βιντεοληπτικό υλικό που τον κλωτσοπατάνε. Δεν θα πιστεύουμε ούτε αυτό που βλέπουμε;».

Πηγή

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA