Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Πελώνη: Η θέση της κυβέρνησης είναι να μην ανοίξουν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις το Πάσχα

Την εισήγηση της κυβέρνησης να μην επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις εν όψει του Πάσχα επιβεβαίωσε μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και την εκπομπή «Σήμερα», η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη. «Θα περιμένουμε την εισήγηση της Επιτροπής. Η θέση της κυβέρνησης είναι να μην ανοίξουν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις. Να μη ρισκάρουμε να μεταφερθεί ιικό φορτίο, από περιοχές, που έχουν υψηλό σε άλλες», σημείωσε χαρακτηριστικά η κ. Πελώνη. Μάλιστα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνουν ακόμη και το απόγευμα οι σχετικές ανακοινώσεις, ωστόσο, τόνισε πως για την ώρα δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για μήνυμα του πρωθυπουργού και πως εάν επιλεγεί ένας τέτοιος τρόπος επικοινωνίας με τους πολίτες, αυτό θα ανακοινωθεί.

Αναφερόμενη, δε, στους λόγους που η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων συνεδριάζει σήμερα, η κυβερνητική εκπρόσωπος εξήγησε ότι η κυβέρνηση θέλει να δοθεί στους πολίτες όσο το δυνατόν γρηγορότερα μία ορατότητα για το Πάσχα. Σε ο,τι αφορά στο άνοιγμα άλλων δραστηριοτήτων, η Αριστοτελία Πελώνη τόνισε ότι στόχος είναι αυτό να γίνει με ασφάλεια επιβεβαιώνοντας ότι το άνοιγμα του τουρισμού με τα απαραίτητα πρωτόκολλα προσδιορίζεται για τα μέσα Μαΐου και εν προκειμένω στις 14 του μήνα.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στην εστίαση, η κυβερνητική εκπρόσωπος επανέλαβε πως κυβέρνηση και ειδικοί είναι σε συζητήσεις για την επαναλειτουργία της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους χαρακτηρίζοντας σημαντικό το εργαλείο των self tests. (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Αντιγόνη Πάντα-Χαρβά