Categories: ΚΟΣΜΟΣ

Πατέρας σκότωσε την 19χρονη τρανς κόρη του και αυτοπυροβολήθηκε παρουσία της μητέρας

Ένας πατέρας πυροβόλησε και σκότωσε την τρανς κόρη του, στην Τζόρτζια των ΗΠΑ, και μετά αυτοκτόνησε πυροβολώντας τον εαυτό του.

Η Κάθριν “Κέιτι” Νιούχαουζ δολοφονήθηκε στις 19 Μαρτίου, σύμφωνα με τις τοπικές αστυνομικές αρχές, που βρήκαν την 19χρονη και τον 57χρονο πατέρα της, Χάουαρντ, νεκρούς στο σπίτι τους. 

«Η Κάθριν ζούσε τελευταία με την οικογένειά της, στην Τζόρτζια. Ήταν λάτρης των Minecraft και UberSpire, υπέρμαχος των τρανς δικαιωμάτων, είχε λαμπερό χαμόγελο και της άρεσε να αλλάζει στιλ στα μαλλιά. […] Ο θάνατός της είναι μια φρικτή τραγωδία και της άξιζε να βρίσκεται ακόμη μαζί μας», έγραψε το Pittsburgh Lesbian Correspondents. 

Ο αδερφός της, Κρις δήλωσε πως η 19χρονη ήταν transgender, είχε αυτισμό και αντιμετώπιζε προβλήματα ψυχικής υγείας. Αν και αναγνώρισε πως πρόκειται για τραγωδία, έσπευσε να τονίσει ότι της δολοφονίας είχαν προηγηθεί χρόνια τραύματος.

«Μια τραγική κορύφωση όλων αυτών των διαφορετικών προβλημάτων ψυχικής υγείας που κάπως επιδεινώθηκαν και κλιμακώθηκαν σε μια κατάσταση, που δεν έπρεπε να είχε συμβεί, αλλά συνέβη», είπε.

Σύμφωνα με ξένα μέσα ενημέρωσης, ο πατέρας της είχε στο παρελθόν αντιμετωπίσει ποινικές κατηγορίες για επίθεση και άσκηση βίας το 2019. 

Συγκεκριμένα, ο 57χρονος φέρεται να είχε τραυματίσει την κόρη του και «[κρατούσε την Κάθριν] σε ένα κρεβάτι από τον λαιμό». Ωστόσο, η υπόθεση απορρίφθηκε τον Απρίλιο του 2020 αφού ο Χάουαρντ ολοκλήρωσε ένα προδικαστικό πρόγραμμα εκτροπής.

«Σε καμία περίπτωση, δεν είναι αποδεκτό ούτε κατανοητό ένας πατέρας που δολοφονεί την κόρη του. Είναι φόνος. Δεν πρόκειται για αυτοάμυνα ή ατύχημα», σχολίασε το Pittsburgh Lesbian Correspondents. 

Η αστυνομία είπε πως στο σπίτι βρισκόταν και η μητέρα της 19χρονης, στη διάρκεια του διπλού πυροβολισμού. «Νομίζω ότι η μαμά μου είναι καλά, όσο καλά μπορεί να είναι. Είμαι εδώ για εκείνη», είπε ο Κρις. 

Επιπλέον σημείωσε ότι η αδερφή του ήταν μια τρανς γυναίκα που υπέφερε από χρόνια ψυχολογικών διαταραχών, λέγοντας πως το εξιτήριο της Κάθριν από ένα ίδρυμα ψυχικής υγείας, λίγο πριν ξεκινήσει η πανδημία, ήταν η αφετηρία όλων των προβλημάτων στο σπίτι. 

«Όποτε την έδιωχναν από εκείνο το ίδρυμα ψυχικής υγείας και την ανάγκαζαν να επιστρέψει στο σπίτι, τα πάντα έφερναν στρες και ένταση στην οικογένειά μας και τότε ήταν που άρχισαν να συμβαίνουν διάφορα αγχωτικά», είπε αδερφός της. 

Γείτονες είπαν ότι η αστυνομία είχε κληθεί στο σπίτι πολλές φορές τα τελευταία χρόνια καθώς η Κάθριν βίωνε επεισόδια ψυχικής υγείας.

«Κραυγές, ουρλιαχτά, σωματική βία», είπε ο Κρις, περιγράφοντας πώς έμοιαζαν συχνά αυτά τα επεισόδια. «Είναι 19, μπορεί να κάνει κακό στην οικογένειά μου τώρα. Αυτά δεν είναι ξεσπάσματα και γίνονταν πολύ συχνά. Η Κέιτ ζει εκεί πάνω πλέον χωρίς να επιβαρύνεται από όλα αυτά τα θέματα ψυχικής υγείας», πρόσθεσε. 

Ο Κρις είπε επίσης ότι πήγε για μεσημεριανό γεύμα με τον πατέρα και την αδερφή του, νωρίτερα εκείνη την ημέρα, και δεν υπήρχαν ενδείξεις διαφαινόμενης βίας, δηλώνοντας συντετριμμένος με την εξέλιξη, αλλά και καθησυχασμένος. 

«Είμαι ήσυχος με αυτό που συνέβη γιατί ξέρω ότι ο πατέρας μου και η αδερφή μου είναι και οι δύο σε καλύτερο μέρος αυτή τη στιγμή». (Πηγή)

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA