Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Παραδόθηκαν στο κοινό οι ακτές της Πειραϊκής

Παραδόθηκαν, καθαρές, στο κοινό οι δύο παραλίες της Πειραϊκής, που είχαν πληγεί από τη διαρροή καυσίμου μετά το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ» στον Σαρωνικό.

Πρόκειται για τις παραλίες Φρεαττύδα και Όρμο της Αφροδίτης, εκεί όπου σήμερα, παρουσία του υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριου Σαντορινιού, του δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη, του γενικού γραμματέα Ναυτιλίας Διονύση Χαράλαμπου Καλαματιανού και του γενικού γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Χρήστου Λαμπρίδη και στελεχών του Λιμενικού Σώματος, πραγματοποιήθηκε η διαδικασία παράδοσης των ακτών.

Στη συνέχεια μετέβησαν όλοι μαζί στο δημαρχείο Πειραιά, εκεί όπου υπεγράφη Πρωτόκολλο Επιθεώρησης Ολοκλήρωσης Καθαρισμού και Παράδοσης των Ακτών.

«Έχει γίνει μια σημαντική δουλειά αντιρρύπανσης» ανέφερε ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, ενώ επεσήμανε ότι ο Πειραιάς στο σύνολό του ήταν η πρώτη περιοχή όπου ολοκληρώθηκαν οι εργασίες, σε λιγότερο από ένα μήνα (8 Οκτωβρίου).

«Σήμερα αυτό που παραδίδεται είναι το κομμάτι της παραλίας. Η κολύμβηση θα επιτραπεί ή όχι, με απόφαση του υπουργείου Υγείας και αυτή θα στηριχθεί στις νέες μετρήσεις που θα έχουμε από το ΕΛΚΕΘΕ. Πιστεύω ότι σύντομα θα γίνει και αυτό ώστε να ολοκληρωθεί συνολικά ο κύκλος αυτού του άτυχου συμβάντος που ταλαιπώρησε τον Πειραιά και τους υπόλοιπους δήμους, το τελευταίο χρονικό διάστημα», τόνισε ο υφυπουργός.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Μάρθα Φύλλου