Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Παφίλης προς Μπογδάνο: «Βάλε τη μάσκα σου! Όχι μόνο την κουκούλα». [ΒΙΝΤΕΟ]

Ένταση επικράτησε χτες στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την ελληνογαλλική συμφωνία, ανάμεσα στον – πλέον πρώην – βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος Κωνσταντίνο Μπογδάνο και τον Θανάση Παφίλη, βουλευτή του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Σε ένα ακόμη αντικομμουνιστικό ξέσπασμα του πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Μπογδάνος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «ο Γριβας έλεγε έχουμε τρεις εχθρούς. τους Άγγλους, τους Τούρκους και τους κομμουνιστές. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος έλεγε ήταν οι κομμουνιστές». Η φράση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη που κατηγόρησε τον Κωσταντίνο Μπογδάνο για υιοθέτηση της ρητορικής της Χρυσής Αυγής: «Εκτός από το Τι Μπογδάνος – Τι Ρουφιάνος υπάρχουν και χειρότερα: Το τι Μπογδάνος – Τι Χρυσή Αυγή» είπε χαρακτηριστικά.

Το «κερασάκι στην τούρτα» ήταν ένα στιγμιότυπο εκτός μικροφώνου, με τον κ. Παφίλη να «συμβουλεύει» τον Μπογδάνο να μην ξεχνά να βάλει τη μάσκα του. Όχι μόνο την κουκούλα…

Στην συνέχεια στην αντιπαράθεση παρενέβη ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας «αδειάζοντας» τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, σε μια «αρχηγική» παρέμβαση, όπως σχολιάστηκε. Ο κ. Δένδιας, στάθηκε ιδιαιτέρως στην αναφορά του Μπογδάνου, για το ότι ο ίδιος παρέστη σε εκδήλωση για το Βίτσι, μαζί με εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής και του κόμματος του Κασιδιάρη. Σημειώνεται πως σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Μπογδάνου, στο Βίτσι βρέθηκαν επίσης ο βουλευτής της ΝΔ Καστοριάς, ο κ. Ζήσης Τζηκαλάγιας, καθώς επίσης και η διευθύντρια του γραφείου του πρωθυπουργού στη Βόρεια Ελλάδα, η κ. Αντωνίου».

Όπως είπε ο κ. Δένδιας: «δεν βρισκόμαστε εδώ για να επιστρέψουμε στο κακό παρελθόν της χώρας μας για να συζητήσουμε την επιβίωση της χώρας στο μέλλον». Αναφέρθηκε στην εκδήλωση σημειώνοντας πως «εγώ δεν γνωρίζω κύριοι συνάδελφοι ποιος παρέστη στην εκδήλωση για το Βίτσι, ο πατέρας μου παρέστη στο Βίτσι λέω λοιπόν ότι οποιαδήποτε προσπάθεια σήμερα προβολής στη σύγχρονη πολιτική ζωή των οδυνηρών στιγμών της χώρας στο παρελθόν για την αποκόμιση μικροκομματικού οφέλους είναι απαράδεκτη και η συμπαράταξη με τον Κασιδιάρη είναι απαράδεκτη και διαχρονικά, η κατάθεση στεφάνου με τη Χρυσή Αυγή είναι επίσης απαράδεκτη». Πρόσθεσε πως «εκ μέρους της κυβέρνησης ότι δεν βρισκόμαστε εδώ για να επιστρέψουμε στο κακό παρελθόν της χώρας είμαστε εδώ για να συζητήσουμε την επιβίωση της πατρίδας μας στο μέλλον. Τόνισε σε σκληρό ύφος ότι «όσο εκπροσωπώ εγώ την κυβέρνηση εδώ δεν θα ξαναγίνει τέτοια προσπάθεια». Ερώτημα αποτελεί πάντως αν οι αναφορές του υπουργού Εξωτερικών, εμμέσως στρέφονται και στο Μέγαρο Μαξίμου, ιδίως από την στιγμή που ο Κ.Μπογδάνος είχε επισημάνει την παρουσία της εκπροσώπου του πρωθυπουργικού γραφείου στην εκδήλωση στο Βίτσι.

POPAGANDA