Categories: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Όταν ο Μπαράκ συνάντησε την Μισέλ…

“Ήταν αλήθεια ένα ωραίο ραντεβού”, είπε παλαιότερα η Μισέλ Ομπάμα όταν θυμήθηκε την πρώτη της έξοδο με τον τότε νεαρό δικηγόρο στην εταιρεία της στο Σικάγο, ονόματι Μπαράκ Ομπάμα. “Περάσαμε όλη την ημέρα μαζί”, ξεκινώντας με μία “όμορφη μεγάλη βόλτα”, την οποία ακολούθησε γεύμα δίπλα στο συντριβάνι, έξω από το Ινστιτούτο Τέχνης του Σικάγο, και η ταινία του Σπάικ Λι “Κάνε το σωστό πράγμα”.

“Έδειξε όλες τις πλευρές του. Ήταν μέσα στα πράγματα. Με κουλτούρα. Ευαίσθητος. Το συντριβάνι, ωραία πινελιά. Η βόλτα, έδειχνε μια ευαισθησία”. Για να παίρνουν μαθήματα οι υπόλοιποι, όπως έσπευσε να σχολιάσει ο σύζυγός της.

Κανείς δεν μπορεί να μαντέψει τι θα γινόταν εάν δεν είχαν συναντηθεί, εάν δεν είχαν παντρευτεί, ή, αν μετά από αυτό το ραντεβού, εκείνη δεν το σκεφτόταν ή ο Μπαράκ δεν ήταν τόσο κουλ. Θα γινόταν ποτέ πρόεδρος χωρίς εκείνη; Ποιός θα έλειπε περισσότερο στον κόσμο από τους δύο;

Όπως και να το δει κανείς, ήταν μία μοιραία και ρομαντική μέρα το 1989. Και τώρα, είναι μία πολυαναμενόμενη ταινία, το “Southside With You”, η οποία θα αρχίσει να προβάλλεται σε 800 κινηματογράφους την Παρασκευή στην Αμερική και η βαθμολογία από το Rotten Tomatoes με 88 στα 100 είναι πολύ καλή.

Η ταινία αναμένεται να τα παέι καλά στις Αφροαμερικανές γυναίκες, σε αυτούς που λατρεύουν την δράση, το μαύρο χιούμορ και την αγωνία, στυλιζαρισμένα με κινηματογραφικές τεχνικές που μεταφέρουν μια γενική αίσθηση σουρεαλισμού. Φυσικά, αυτοί που νιώθουν μία νοσταλγία για το τέλος μιας εποχής, αυτής της προεδρίας του Ομπάμα, θα είναι ανάμεσα στο κοινό που θα παρακολουθήσει το”Southside With You”.

Πάρτε μία γεύση από το τρέιλερ της βιογραφικής αυτής ταινίας:

Ο παραγωγός Τζον Λέτζεντ, φίλος του Ομπάμα, είπε ότι έχει ωθήσει τον πρόεδρο και την πρώτη κυρία να δούνε την ταινία σύντομα, προσθέτοντας όμως ότι “μπορεί να είναι άβολο να βλέπεις τον εαυτό σου να τον υποδύεται κάποιος άλλος στη μεγάλη οθόνη”.

Ο Πάρκερ Σόγιερς θα παίξει τον πρόεδρο των ΗΠΑ και η Τίκα Σούμπτερ την πρώτη κυρία. Ο Σόγιερς μοιάζει πολύ με το πως ήταν ο Ομπάμα γύρω στο 2000, ενώ και η Σούμπτερ έχει μια ομοιότητα με τη Μισέλ. 

Για όσους ενδιαφέρονται, μπορούν να δουν τον αληθινό πρόεδρο και την πρώτη κυρία να μιλούν σύντομα για το πρώτο τους ραντεβού:

Πηγή: Washington Post

Αναστασία Βαϊτσοπούλου