Categories: ΚΟΣΜΟΣ

«Όταν η σύντροφός μου έγινε Πρωθυπουργός»

Σε ένα χιουμοριστικό κείμενό στον Guardian, ο Κλάρκ Γκέυφορντ, εκμυστηρεύεται πως ακόμα δεν έχει καταλάβει πως βρέθηκε από το ταπεινό του διαμέρισμα στο πρωθυπουργικό μέγαρο της Νέας Ζηλανδίας

Άρχισε να αντιλαμβάνεται ότι τα πράγματα αλλάζουν, όταν ξαφνικά η επί χρόνια σύντροφός του, άρχισε να κυκλοφορεί με την συνοδεία τριών κοστουμαρισμένων, όμορφων και γυμνασμένων, μεγαλόσωμων ανδρών, ενώ εκείνος δεν είχε στην κατοχή του ούτε ένα κοστούμι. Ούτε του ήταν εύκολο να βρει λέξεις να περιγράψει πως αισθάνθηκε όταν δέχτηκε τηλεφώνημα από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, τον «αρχηγό του ελεύθερου κόσμου», την ίδια στιγμή που η γάτα τους αποφάσιζε να «πετάξει». Η μόνη λέξη που ταίριαζε κάπως στην κατάσταση ήταν το σουρεάλ.

Το πιο δύσκολο, όμως και για τους δυο, ήταν που δεν μπορούσαν να παραγγέλνουν πια ινδικό. Το εστιατόριο θεώρησε φάρσα την παραγγελία από το πρωθυπουργικό μέγαρο και δεν έφερε ποτέ το κοτόπουλο κάρυ που είχαν ζητήσει. 

«Φαντάζομαι πως από δω και πέρα το σχέδιο είναι να κάνουμε όσο πιο φυσιολογική ζωή μπορούμε. Δεν νομίζω ότι θα είναι πολύ δύσκολα για το αγόρι από Γκίσμπορν και το κορίτσι από το Μόρινσβιλ να τα καταφέρουν. Έχοντας πει αυτά να σας πω ότι μόλις μου έστειλε μήνυμα ένας φίλος που λέει ότι δανέζικη εφημερίδα έχει γράψει άρθρο για την γάτα μας». 

Πηγή

Ντενίσα-Λυδία Μπαϊρακτάρι

Γεννήθηκε στην Αλβανία, λίγο πριν την πτώση του κομμουνισμού. Ζει στην Αθήνα από το 1997, παράτησε με μεγάλη επιτυχία το τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών της Παντείου και από το 2017 ασχολείται με την δημοσιογραφία.

Share
Published by
Ντενίσα-Λυδία Μπαϊρακτάρι