Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Με Ομπάμα και Σι Τζινπίνγκ βρέθηκε ο Τσίπρας στη Νέα Υόρκη

Στην ανάγκη άμεσης υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων, αλλά και της διαχείρισης του ελληνικού χρέους, εστιάστηκε η σύντομη συνομιλία του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Ο κ. Ομπάμα συνεχάρη τον κ. Τσίπρα για την επανεκλογή του και του επανέλαβε την πρόθεση των ΗΠΑ να συνεχίσουν να στηρίζουν την Ελλάδα, προσβλέποντας στην παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη.

Λίγες ώρες πριν, ο πρωθυπουργός είχε  συνάντηση με τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, στη διάρκεια της οποίας οι δυο ηγέτες επιβεβαίωσαν τη στρατηγική σημασία της ελληνοκινεζικής συνεργασίας στους τομείς των επενδύσεων, του εμπορίου, του τουρισμού, της ναυτιλίας και των μεταφορών. Επίσης, συζήτησαν το προσφυγικό ζήτημα και ο Κινέζος πρόεδρος προσκάλεσε τον Έλληνα πρωθυπουργό να επισκεφθεί την Κίνα σύντομα.

Επίσης όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, ο Αλέξης Τσίπρας είχε συνομιλία με τον Ραούλ Κάστρο και την Ντίλμα Ρούσεφ. Μάλιστα ο αδερφός του Φιντέλ Κάστρο κάλεσε τον Έλληνα Πρωθυπουργό να επισκεφθεί την Κούβα. 

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA