Categories: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα του Stage Fright

Stage Fright θα είναι ο τίτλος της πρώτης μεγάλου μήκους απόπειρας του Γιώργου Ζώη. Έχοντας στις αποσκευές του δύο ταινίες μικρού μήκους (το πολυβραβευμένο Casus Belli και το Τίτλοι Τέλους) που ντεμπούταραν στο Φεστιβάλ Βενετίας και μια υποψηφιότητα για τον τίτλο του καλύτερου σκηνοθέτη της χρονιάς από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου, ο χαρισματικός σκηνοθέτης επιστρέφει με ένα πολλά υποσχόμενο εγχείρημα, το οποίο θα αποτελεί συμπαραγωγή Ελλάδας, Γαλλίας και Κροατίας.

Με γυρίσματα στο θέατρο Παλλάς και ένα καστ από γνωστούς ηθοποιούς και χορευτές, η ταινία έχει ήδη βραβευθεί για το σενάριό της από το Γαλλικό Κέντρο Κινηματογράφου, για την παραγωγή του προγράμματος FrameWork του TorinoFilmLab ενώ έχει επιλεγεί σε ειδικά προγράμματα των φεστιβάλ Καννών και Βενετίας. Μάλιστα, το κινηματογραφικό περιοδικό Variety το χαρακτήρισε πρόσφατα ως ένα από τα πιο πολυσυζητημένα κινηματογραφικά ντεμπούτα της επόμενης χρονιάς. 

Η υπόθεση της ταινίας είναι επηρεασμένη από το πραγματικό γεγονός της εισβολής Τσετσένων σε θέατρο της Μόσχας στις 23 Οκτώβρη του 2003 και της ομηρίας εκατοντάδων εγκλωβισμένων θεατών. Καθώς η παράσταση-μιούζικαλ είχε ως πρωταγωνιστές Ρώσους στρατιώτες, το πρώτο λεπτό της εισβολής οι θεατές πίστευαν ότι πρόκειται για μέρος του θεάματος. Στη διάρκεια αυτού του λεπτού μυθοπλασία και πραγματικότητα ταυτίζονται και μπερδέυονται μεταξύ τους.  

Η ταινία έχει σκοπό τη διαστολή αυτού του πρώτου λεπτού.

Ιωάννα Παναγοπούλου

Η Ιωάννα Παναγοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το Σεπτέμβριο του '93. Σήμερα ολοκληρώνει τις σπουδές τις στο τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου.

Share
Published by
Ιωάννα Παναγοπούλου