Categories: ΥΓΕΙΑ

Οχτώ αποτελεσματικοί τρόποι για να αντιμετωπίσετε το άγχος

Νέα έρευνα του Mental Health Foundation της Μεγάλης Βρετανίας έδειξε πως προβλήματα όπως το άγχος και η κατάθλιψη οφείλονται για το ένα πέμπτο των χαμένων ημερών στη δουλειά. Παρακάτω θα δείτε εννιά τρόπους που βοηθάνε στη μείωση και καταπολέμηση του άγχους.

Ακούστε μουσική

Έρευνες δείχνουν ότι η μουσική έχει χαλαρωτική επίδραση στον εγκέφαλο. Συγκεκριμένα το Weightless του συγκροτήματος Macroni βρέθηκε να συμβάλλει στη μείωση του άγχους κατά 65 τοις εκατό.

Κάντε μικρά διαλλείματα

Μικρά διαλλείματα από την κατάσταση που μας προκαλεί άγχος βοηθούν στη μείωσή του. Μια μικρή βόλτα επιδρά θετικά τόσο στο μυαλό όσο και στο σώμα.

Να σκέφτεστε το χειρότερο

Σύμφωνα με το NHS το να σκεφτόμαστε το χειρότερο δυνατό σενάριο βοηθάει στο να εξουδετερώνεται το άγχος.

Πιείτε τσάι

Ερευνητές ισχυρίζονται πως το kava tea μειώνει τα επίπεδα άγχος και επιδρά χαλαρωτικά.

Φαντασία

Σκεφτείτε ένα μέρος που σας κάνει να νοιώθετε ασφαλής και φανταστείτε ότι βρίσκεστε εκεί. Περπατήστε σε μια παραλία και αισθανθείτε την άμμο ανάμεσα στα δάχτυλά σας.

Μασήστε τσίχλα

Έρευνα του 2011 έδειξε ότι όσοι συμμετέχοντες μάσησαν τσίχλα δυο φορές την ημέρα για δυο εβδομάδες, είχαν μικρότερα επίπεδα άγχους από τους  υπόλοιπους. Το μάσημα της τσίχλας επίσης βοηθάει στην καλυτέρευση της μνήμης, των αντανακλαστικών και της συγκέντρωσης.

Δείτε κάτι αστείο

Το γέλιο βοηθάει στην έκκριση ντοπαμίνης  στο σώμα γεγονός που οδηγεί  στην  μείωση των στρεσογόνων ορμονών που συνδέονται με το άγχος.

Επιβράβευση

Όταν καταφέρουμε να ξεπεράσουμε το άγχος  και να επιτύχουμε τον στόχο μας καλό είναι να επιβραβεύουμε τον εαυτό μας για να θυμόμαστε στο μέλλον το αίσθημα της επιβράβευσης και όχι του άγχους.

Πηγή: Ιndependent

Ντενίσα-Λυδία Μπαϊρακτάρι

Γεννήθηκε στην Αλβανία, λίγο πριν την πτώση του κομμουνισμού. Ζει στην Αθήνα από το 1997, παράτησε με μεγάλη επιτυχία το τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών της Παντείου και από το 2017 ασχολείται με την δημοσιογραφία.

Share
Published by
Ντενίσα-Λυδία Μπαϊρακτάρι