Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Ο Πρώτος «Χάρτης» Εξόδου από την Κρίση: Μία συζήτηση και ένα βιβλίο για ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο στις 23/11

Πώς θα βγει η ελληνική οικονομία από το τέλμα; Πώς θα έρθει η πολυσυζητημένη και πολυπόθητη ανάπτυξη; Μετά από οκτώ χρόνια, η έξοδος από την πρωτοφανή κρίση που ταλανίζει τη χώρα μας παραμένει αδιόρατη. Τους τελευταίους μήνες, ο οργανισμός έρευνας και ανάλυσης διαΝΕΟσις για να συμβάλει στην επίλυση κρίσιμων προβλημάτων της χώρας, έχει εκπονήσει και δημοσιεύσει μια σειρά από έρευνες που καταλήγουν σε συγκεκριμένες προτάσεις πολιτικής.

Στο πλαίσιο αυτής της δραστηριότητας κυκλοφορεί και το πρώτο βιβλίο του οργανισμού με τίτλο: «Χάρτης εξόδου από την κρίση: Ένα νέο παραγωγικό μοντέλο για την Ελλάδα». Το βιβλίο αυτό γράφτηκε από μια ομάδα διακεκριμένων Ελλήνων ερευνητών (Γ. Οικονομίδης, Γ. Παγουλάτος, Χ. Τριαντόπουλος και Α. Φιλιππόπουλος, με τον συντονισμό του Π. Τσακλόγλου).

Σε αυτό αναλύονται οι λόγοι που οδήγησαν στην αποτυχία του πρότερου αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας, εξετάζονται όσα έχουν γίνει στα χρόνια των Μνημονίων και, κυρίως, διατυπώνονται ρεαλιστικές προτάσεις και κατευθύνσεις πολιτικής που όλες μαζί περιγράφουν ένα βιώσιμο μονοπάτι εξόδου από την κρίση.

Η έκδοση του βιβλίου φιλοδοξεί να αποτελέσει τη βάση μιας ευρύτερης συζήτησης σε σχέση με την αναπτυξιακή στρατηγική και τη βελτίωση της ευημερίας της χώρας μας.

Σας καλούμε να συμμετέχετε σε αυτόν τον σημαντικό και κρίσιμο διάλογο.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 18:00, στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη, στο κτίριο επί της οδού Πειραιώς (Πειραιώς 138, 118 54 Αθήνα).

Δείτε το πρόγραμμα εδώ.

Το βιβλίο κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία από τις 7 Νοεμβρίου 2016 και κοστίζει €9.

Αναστασία Βαϊτσοπούλου

Share
Published by
Αναστασία Βαϊτσοπούλου