Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Ο Πειραιάς διακρίθηκε ως «Πόλη καλής πρακτικής Urbact»

Το Urbact III είναι ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα εδαφικής συνεργασίας, συγχρηματοδοτούμενο από το ΕΤΠΑ και τα κράτη μέλη/κράτη εταίρους (Ελβετία και Νορβηγία), με κύριο στόχο την προώθηση της ολοκληρωμένης και βιώσιμης αστικής ανάπτυξης στην Ευρώπη, συμβάλλοντας στην πολιτική συνοχής της.

Με αυτήν τη διάκριση, ο δήμος θα επωφεληθεί από την ευρεία αναγνωρισιμότητα που προσφέρει το πρόγραμμα Urbact, καθώς θα έχει την ευκαιρία να συμμετέχει σε δίκτυα για τη βιώσιμη ολοκληρωμένη αστική ανάπτυξη στον ευρωπαϊκό χώρο, ενώ θα μπορεί να συμμετάσχει σε εκδηλώσεις για την ανάδειξη καλών πρακτικών Urbact. Επιπλέον, ο Πειραιάς θα έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει σε δράσεις προβολής των καλών πρακτικών και σε εθνικό επίπεδο, σε συνεργασία με τα εθνικά σημεία επαφής Urbact, ενώ θα αποτελέσει τον «πρεσβευτή» της βιώσιμης ολοκληρωμένης αστικής ανάπτυξης μέσω εκδηλώσεων του προγράμματος Urbact (συνέδρια, σεμινάρια, δραστηριότητες για την αστική ατζέντα της ΕΕ).

Ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας, Πέτρος Κόκκαλης, σε σχετικές δηλώσεις του, ανέφερε πως ο Δήμος Πειραιά πιστεύει στη δυναμική και τις προοπτικές της γαλάζιας ανάπτυξης για την πόλη και εργάζεται προς όλες τις κατευθύνσεις για να τις αναδείξει. Τόνισε, δε, πως η διάκριση του Πειραιά ως «Πόλη Καλής Πρακτικής Urbact», αποτελεί μία μοναδική ευκαιρία να μοιραστεί ο δήμος την εμπειρία του σε θέματα γαλάζιας ανάπτυξης, αφού θα ηγηθεί της διαδικασίας κατανόησης, προσαρμογής και υιοθέτησης της Καλής Πρακτικής από άλλες πόλεις, μέσω του δικτύου μεταφοράς Καλών Πρακτικών που θα δημιουργηθεί από το Urbact.

Η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί στο Ταλίν της Εσθονίας τον Οκτώβριο του 2017, όπου θα απονεμηθεί επισήμως στην πόλη του Πειραιά ο τίτλος της «Πόλης Καλής Πρακτικής Urbact».

Αναστασία Βαϊτσοπούλου

Share
Published by
Αναστασία Βαϊτσοπούλου
Tags: Urbact III